BRAMMERTZ U ZAGREBU

Prosvjed zbog Brammertzova posjeta Zagrebu

Tridesetak pripadnika pokreta "Stop progonu hrvatskih branitelja" popodne je u središtu Zagreba prosvjedovalo zbog dolaska haaškog tužitelja Sergea Brammertza, koji je nakon razgovora u ministarstvu pravosuđa oko 17 sati dolazio na Markov trg u sjedište hrvatske vlade.

Noseći transparente s natpisima "EU - ne hvala", "Hrvatski ponos - Gotovina, Norac, Glavaš, Praljak, Merčep, Kordić", "Brammertz egzekutor" i "Uzmite Šeksa, vratite nam branitelje", prosvjednici su se oko 16 sati okupili na Cvjetnom trgu, odakle su u policijskoj pratnji pošli do ugla Ilice i Mesničke ulice, očekujući prolazak haaškog tužitelja.

Nekolicina prosvjednika s tog se mjesta pokušala uspeti desetak metara više uz Mesničku ulicu, odakle su ih do ostalih nezadovoljnika vratili policijski službenici.

U vrijeme kad je kolona s Brammertzovim automobilom prošla desetak metara od skupine prosvjednika, preko megafona se čula poruka da na putu iz Hrvatske sa sobom povede i "sve hrvatske izdajice".

Organizator prosvjeda Zvonimir Trusić novinarima je izjavio da okupljeni haaškom tužitelju žele poručiti da je nepoželjan u Hrvatskoj kao i da "puzajuća vlada Jadranke Kosor ne predstavlja hrvatski narod, zbog čega ne može ni odlučivati o njegovoj sudbini".

"Veleizdajnička vlada postupa ispod razine dostojanstva, a mi smo ponosan narod", poručio je Trusić, dodavši da je nedopustiv način na koji vlast "puzi pred svjetskim hohštaplerima".

Upitan da prokomentira najavljene korake kojima se želi osporiti presuda hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, Trusić je rekao da vlada nikada nije učinila nijedan korak na koji je imala pravo te da se godinama ravnodušno odnosila prema Haagu.Komentiraj članak

Komentari