DOBILE NA SUDU

PROPAO IM PLAN Feministice željele pomoći striptizetama , a ove ih tužile

Feministice u Velikoj Britaniji pokrenule su kampanju "Ne kupuj to", kojom žele prisiliti Vladu da zatvori striptiz klubove u kojima su radnice, navodno, izložene maltretiranju. I Vlada i lokalne vlasti istražuju te optužbe, a situacija je u jednom trenutku izmakla kontroli, prenosi 100posto.

Naime, plesačice u svjetski poznatom lancu striptiz klubova Spearmint Rhino odlučile su pokrenuti tužbu protiv feministica koje su pokrenule kampanju "Ne kupuj to", a na taj korak su se odlučile jer su saznale da su tajno snimane u dva "kluba za gospodu".

Nakon što je video procurio u javnost devet plesačica podnijelo je tužbu protiv aktivistica kampanje i izvršne direktorice Sashe Rakoff koja je unajmila dvojicu bivših policajaca da snimaju plesačice bez njihova znanja na radnom mjestu.

One tvrde da im je narušena privatnost kada su "tajno i nezakonito"snimljene gole u dva kluba Spearmint Rhino. Plesačice su se, navodno, prošlog mjeseca izborile na Vrhovnom sudu za zabranu daljnjeg dijeljenja snimaka i to zbog narušavanja privatnosti.

Detektivi su tvrdili da im je tijekom istrage nuđena opcija da "seksualno dodiruju" plesačice, ali uz nadoplatu, a tvrde da su i svjedočili tome da su dame dodirivale jedna drugu usprkos poslovnoj politici tog kluba  - "bez dodirivanja".

Feministice su pokrenule peticiju i tvrde da striptiz klubovi u Londonu i u Sheffieldu izlažu plesačice uznemiravanju i napadima te da ih potiču na prostituciju. U svojoj peticiji one su zatražile od parlamentaraca i od lokalnih vlasti da im se oduzme dozvola za rad.

"Naša je istraga pokazala da postoje seksualni kontakti i ponude u iznosu od 600 funti plesačicama u spomenutom klubu kao i u drugim klubovima koji funkcioniraju kao bordeli. Ti su klubovi puni mogućih žrtava trgovine ljudima koje naplaćuju "ručni rad" 200 funti, dok ispred klubova svodnici dozivaju nove mušterije", poručile su feministice.

No, čini  se da se plesačicama nije dopao angažman feministica te su ih odlučile tužiti. 

Komentiraj članak

Komentari