TRAGEDIJA

PRONAĐENO TIJELO DJEČAKA (11) U JEZERU ČINGI-LINGI Pronađen na šest metara dubine

Dječak star 11 godina pronađen je mrtav jučer u 21.10 sati u jezeru Čingi Lingi, potvrdila je Policijska uprava koprivničko-križevačka. Tijelo je pronađeno na udaljenosti od 20 metara od obale, na šest metara dubine. Pronašli su ga ronioci Interventne jedinice policije Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Podravski list piše da je riječ o obitelji iz Ćurlovca nedaleko od Bjelovara. Na kupanju su bila majka i četvero djece. U pomoć u potrazi za dječakom su pozvani i ronioci. - Bila sam svjedok. Strašno. Nevjerojatno da se to dogodilo kraj svih nas. K obali su došli labudovi i skrenuli pažnju na sebe. Kad smo registrirali da jedan dječak viče, da se brat utaplja, više ga nije bilo na vidiku. Muški su počeli roniti, dva puta sam zaronila i ja, ali nisam neki vrsni plivač, a pod vodom je mulj, mutno, ne vidi se ništa. A iz plitvine gdje smo se kupali, naglo je dubina. Jadni dječak je ronio s maskom i nije više izronio. Iskreno suosjećam s obitelji - napisala je na Facebooku kupačica M.K. 
Jezero nastalo iskopavanjem šljunka u blizini rijeke Drave popularno je kupalište. Oko njega je nastalo vikendaško naselje, a na kupanje i odmor najčešće dolaze stanovnici Bjelovara i okolice. - Jezero je čisto i uredno, stoga velik broj ljudi dolazi tražiti ljetno osvježenje od vrućina, ali velik je broj onih koji dolaze i zbog ribolova, jer se jezero poribljava - kažu u Turističkoj zajednici. 

No, opreza nikad dovoljno. U tom se umjetnom jezeru u kolovozu 2015. utopila 43-godišnja žena iz Đurđevca, čije je tijelo pronađeno na 22 metara dubine. Dvije godine prije te tragedije, također u kolovozu, utopio se 46-godišnji Virovitičanin, a 2011. petnaestogodišnji dječak iz Gole koji je skočio s pedaline u vodu. Podsjećamo, prošlog tjedna se u Dravi kod Bistranaca utopio 14-godišnjak. 

Komentiraj članak

Komentari