Prognoza

PROMJENJIVO I NESTABILNO VRIJEME Vakula ima nova upozorenja, pripremite se za sljedeće dane

Vrijeme će biti promjenjivo i nestabilno.

Jučer je u našoj zemlji i okolici bilo kojekakvih nesvakidašnjih događanja, kazao je meteorolog HRT-a Zoran Vakula u novoj vremenskoj prognozi. Osim seizmoloških iznenađenja u vidu razornih potresa u Albaniji, koji su se osjetili i u BiH, ali i Dalmaciji, meteorološki jučer ipak nije bilo dramatičnih meteoroloških promjena. “Neće odviše biti ni sljedećih dana, iako bi mnogi mogli biti razočarani, pa i bolni, pospani, razdražljivi, a ne prate li prognoze – i iznenađeni”, najavio je Vakula, prenosi net.hr

Detaljnija prognoza po područjima za sljedeće dane

Krunoslav Mikec: “Srijeda će u Slavoniji, Baranji i Srijemu često početi maglom i niskim oblacima, nakon kojih će biti i sunčanih razdoblja, a poslijepodne te osobito navečer mjestimice i kiše. Zapuhat će slab i umjeren južni i jugozapadni vjetar pri čemu će dnevna temperatura biti malo viša nego u utorak – od 11 do 13 °C.

Podjednaka najviša temperatura bit će i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će u prvom dijelu dana biti niskih oblaka, mjestimice i magle. Potom je velika vjerojatnost za kraća sunčana razdoblja, a uglavnom poslijepodne te navečer i u noći treba računati na kišu. Puhat će jugozapadnjak, na udare ponegdje moguće jak.

Umjeren i jak jugozapadni vjetar puhat će i u dijelu gorske Hrvatske. Na sjevernom pak Jadranu jugo, mjestimice prema kraju dana i jako, uz umjereno valovito i valovito more. Prevladavat će oblačno, s povremenom kišom, glavninom u drugome dijelu dana, kada na moru može biti i pljuskova s grmljavinom. Najviša temperatura bit će od 8 do 12 °C u gorju te između 14 i 17 °C na obali i otocima.

Jačat će jugo u Dalmaciji

Promjenjivo će biti i na krajnjem jugu Hrvatske, također ponegdje s kišom, posebice kasno poslijepodne i navečer. Pritom su mjestimice mogući pljuskovi s grmljavinom. Jugo će tijekom dana jačati, a temperatura zraka porasti do vrijednosti između 17 i 20 °C.”

Do petka južina, povremena kiša i znatno toplije od prosjeka, pa manje toplo i bura, pa…

“Kiše će u kopnenom području biti i idućih dana, osobito u prvome dijelu četvrtka, potom u noći na petak i u petak prijepodne te opet u prvom dijelu subote. Jugozapadnjak će u subotu okrenuti na sjeveroistočnjak, pri čemu će, uz dotok hladnijeg zraka po visini, od vikenda biti hladnije. Pritom će porasti vjerojatnost i za snijeg u gorju, a u jutarnjim satima može biti mraza.

Niža će temperatura zraka u subotu biti i na Jadranu, gdje će zapuhati bura, ponegdje i jaka. Do subote, a i od nedjelje, bit će juga i jugozapadnjaka. Zadržat će se promjenjivo s povremenom kišom, osobito u četvrtak s pljuskovima s grmljavinom uz lokalno veću količinu kiše”, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentiraj članak

Komentari