U proteklom tjednu

PROMETNO DIVLJAŠTVO S preko tri promila alkohola u krvi vozio po Stonu

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je sedam prometnih nesreća u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježeno je pet prometnih nesreća, izvijestili su iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 374 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 188 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 25 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 17 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i četiri osobe koje su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

Od ostalih prekršaja izdvajaju 31 mjeru poduzetu zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja i 14 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja.

- Najveća koncentracija alkohola od 3,01 g/kg izmjerena je 43-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registracijskih oznaka koji je, tijekom kontrole prometa, zaustavljen u petak, 22. veljače, u 21,30 sati na cesti D-414 u Stonu.

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 43-godišnjak je zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja i protiv njega je podnesen prekršajni nalog.

Komentiraj članak

Komentari