Objava na društvenoj mreži

PROMETNE POTEŠKOĆE U LAPADU Oglasio se i bivši gradonačelnik Andro Vlahušić, iznio rješenje

Javnom objavom na društvenoj mreži Facebook oglasio se bivši gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić i iznio prometna rješenja za područje Lapada.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Prometno rješenje Lapada uključivalo je nekoliko projekata od čega su najvažnija dva: Proširena, dvosmjerna Lapadska obala i Kružni tok Pošte Lapad. Za Lapadsku obalu napravljena je kompletna tehnička dokumentacija, cijele dionice od Batale do Orsana.

Za prvu fazu do Ekonomskog fakulteta dobivene su potrebne dozvole za početak izgradnje koja je još lani trebala biti završena da nije srušen gradski proračun za 2017. Godinu. 

Drugi dio je kružni tok na Pošti Lapad koji je uključivao sadašnje rješenje sa pješačkim prelazom na sadašnjem ili starome mjestu kako se ne bi postojeća navika puno mijenjala.

Odustalo se od pothodnika jer bi trebao biti dosta dugačak, bez stepenica, namijenjen djeci, starijima, invalidima , a pitanje je kako bi ga ljudi prihvatili . Komplicirano je bilo riješiti komunalnu infrastrukturu, više ulaza i izlaza te vlasničke odnose sa susjedima. 

Kako se Lapadska obala nije napravila, niti to sadašnja uprava želi iako ima gotovi projekt i dovoljno novaca, tako je izgradnjom Solituda gužva postala još veća, potrebno je napraviti drugu fazu Pošte Lapad koja je prikazanana slici u prilogu. 

Pješački prelaz sa semaforima premješta se 70 metara istočno ispred DOCa. Od Kružnoga toka do ulice Mata Vodopića ulica Kralja Tomislava dobiva treću voznu traku, kako bi primila vozila sa Babina kuka i Orsana u dvije trake i smanjila gužvu za više od 50 % . Autobusna stanica smješta se istočno od pješačkoga prelaza, a Taxi stajališta u potrebnom broju, se premještaju na suprotnu stranu i ispred Pošte Lapad. 
Minimalna investicija, a velika korist," napisao je Vlahušić.

Komentiraj članak

Komentari