'JA SANJAM JEDAN BIJEL BOŽIĆ...'

PROČITAJTE! Kakvo nas vrijeme očekuje za blagdane

Prošle godine je prosinac u Hrvatskoj upamćen po rijetko viđenoj suši. Gotovo u nijednom dijelu zemlje nije bilo oborina, a čini se da bi i ovogodišnji prosinac mogao biti vrlo sličan.

Postojana anticiklona koje već neko vrijeme sprječava dolazak vlažnog zraka s Atlantika održava stabilno vrijeme bez oborina nad našim dijelom Europe.To znači da će nas pratiti većinom stabilno vrijeme uz hladna jutra i relativno ugodne dane.

Prema nekim prognostičkim modelima, postoji mogućnost da uz hladno vrijeme dođu i neke oborine ali one će se ograničiti uglavnom na kišu i to na samom jugu Hrvatske.Prema grubim procjenama u Splitu bi kiše moglo dan nakon Božića, a u Dubrovniku bi se mogla odužiti na nekoliko dana.

Temperature za Božić na obali bi se trebale kretati od 4 do 12 stupnjeva Celzijevih dok bi se u unutrašnjosti mogle spustiti i nekoliko stupnjeva ispod nule. Snijega vjerojatno neće biti niti u kontinentalnoj Hrvatskoj, izuzetak mogu biti neka visoka gorja, ali ni tu se ne očekuje veća količina oborina.

Izvor: Slobodna Dalmacija 

Komentiraj članak

Komentari