TUTTO BENE

PRIVREMENA MENZA KRCATA 'Ne gledamo financijsku korist, komentari studenata su izvrsni'

Restoran 'Tutto Bene' u Uvali Lapad počeo je s pružanjem usluge studentske prehrane jučer, a njihovi prostori su prepuni od trenutka otvaranja. Menza se otvara oko podne, no studenti i prije čekaju pred vratima. I danas je restoran bio prepun, a studenti mogu birati između finog variva, pilećeg rizota, svinjskog pečenja s pekarskim patatama, vege rizota, lasagne 'četiri vrste sira', pilećih medaljona. Svaki dan im se nudi novi meni.

„Nudimo kuhanu hranu, pečenu hranu, nudit ćemo im čak i biftek, kvalitetnije namirnice... Raznolika je ponuda! Držimo se standarda koji su nam dodijeljeni od strane Sveučilišta odnosno Ministarstva. Pripremili smo dosta kvalitetne menije. Dali smo im mogućnost biranja jela, ovdje je potpuni a la carte,“ izjavio je Dražen Stjepić, direktor tvrtke 'Pizza shop' koja je vlasnik Tutto Bene i Mea Culpa objekata, piše Dubrovački Dnevnik.

Kako kažu, na ovaj potez su ih nagnali napisi koje su vidjeli u medijima, a koji su iznosili problematiku nedostatka menze na dubrovačkom području, nakon što je restoran 'Teatar' otkazao uslugu zbog neisplativosti.  

„Razgovarao sam s vlasnikom Mariom Zvonom i kad sam ga pitao kako je došao na tu ideju, kazao je kako je vidio vijest na portalima kako je studentima takva usluga potrebna i palo mu je na pamet da otvori menzu. Dakle, htio je pomoći studentima. Našli smo se i operativno posložili stvari,“ izjavio je.

 

KOMENTARI STUDENATA IZVRSNI 

Inače, kako je prvi pisao Dubrovački dnevnik, 'Teatar' je otkazao uslugu zbog niske cijene obroka, a na problem je upozorio i ravnatelj Studentskog centra Marko Potrebica koji je osobno kontaktirao brojne ugostitelje u Gradu. Iako se činilo kako bi studenti mogli ostati bez menze do izgradnje studentskog doma, s obzirom na to kako većina ugostiteljskih objekata u gradu gravitira prema turistima od kojih dosta više zarađuje, javila se ekipa restorana Tutto Bene na čelu sa Zvonom te ponudila pomoć.

„Cijenu obroka određuje Ministarstvo i na njima je da odluče što će po tom pitanju napraviti. Što se tiče nas i financija, tu ne gledamo korist, nego smo odlučili pomoći studentima i pomoć ćemo im koliko god budemo mogli. Nema tu neke isplativosti. Što se tiče kvalitete, trudit ćemo se ostati na visokoj razini,“ kazao je.

Trud su čini se prepoznali i sami studenti koji u prvim danima rada nove menze imaju uglavnom riječi hvale.

„Popričao sam sa studentima koji su jučer došli u menzu. Njihovi komentari su izvrsni. Novi smo u toj priči oko menze, možda bismo trebali još malo pojačati porcije. Njima se svidjelo,“ kazao je dodavši kako postoji mogućnbost uvođenja anektnih upitnika kako bi se studenti mogli izjasniti u slučaju da žele nešto mijenjati.

TREBA VAM POSAO? DOĐITE RADITI!

Cija priča ima i edukativni karakter te je potaknula oformljivanje Edukativnog centra za djelatnike. Naime, osoblje se educira u radu u novootvorenoj menzi, a svakako su dobrodošli i studenti koji uz studiranje mogu ostvariti i pristojnu zaradu. 

Također, zbog povećanja obima posla, 'Pizza shop' traži voditelje, knjigovođe, kuhare, konobare, uz dobre uvjete i odličnu zaradu, o čemu više možete pročitati OVDJE. 

Iz 'Pizza shop' tima najavljuju kako spremaju ponudu i za domaće. Naime, tijekom zime će građanima biti dostupni bogati meniji po akcijskim cijenama. Na ovaj način, 'Tutto bene' je obuhvatio društveno-odgovorno poslovanje u vidu pružanja usluge prehrane studentima, a misli i o ponudi za lokalno stanovništvo, bez obzira što su ovog ljeta ostvarili rekordnu poslovnu godinu. I dok će brojni objekti zatvoriti svoja vrata preko zime i skoncentirati se isključivo na zaradu od gostiju i sljedeću sezonu, 'Tutto bene' je pokazao kako se može i drugačije, što je za svaku pohvalu. 

Komentari

Komentiraj članak

Komentari