SLUŽBENI POSJET HRVATSKOJ

PRINC AKISHINO POSJETIO KONAVLE: Japanski princ zainteresirao se za masline i maslinovo ulje (FOTO)

Princ Aksihino u pratnji svoje princeze već nekoliko dana boravi u Hrvatskoj, a danas je poslijepodne odlučio provesti u Konavlima točnije masleniku obiteljskog gospodarstva Glavinja

Japanskog princa u Konavlima je dočekao i konavoski načelnik Luka Korda i župan Dubrovačko-neretvanske žuapnije Nikola Dobroslavić. Nakon tople dobrodošlice princ i princeza zaputili su se u maslenik obitelji Glavinja koji je izazvao veliku pažnju princa. Postavljao je pitanja u vezi maslina i proizvodnje maslinovog ulja te zapisivao odgovore. Princ je također aparatom zabilježio maslenik a japansku delegaciju zanimali su skakakavi te su se bacili na posao i uhvatili jednog.
 
- Interesiralo ga je sve u našoj županiji. Pokazali smo mu masline i objasnili mu koje su glavne gospodarske grane naše županije. Počašćeni smo što su došli - kratak je bio župan Dobroslavić. 

-Pozdravio sam ga ali nismo puno razgovarali. Moj japanski je vrlo skrom - našalio se načelnik Konvala Luka Korda dodajući kako mu je iznimno drago da je princ posjetio Konavle. - Ovaj posjet će sigurno ostati zapisan u povijesti. Zadivio me njegov interes oko maslina i proizvodnje ulja. Ovo ostalo što je rekao znat ću kad prevedem sa japanskog - kazao je Korda.

Par riječi kazao nam je i Luko Glavinja. - Kad sam čuo da dolazi mislio sam da me netko zafrkava - na prvu je kazao te nastavio - Razgovarali smo najviše o plodu masline. Nije samo došao vidjeti već ga je zanimalo da što više sazna o svemu tome što vidi. Zanimao ga je plod, sorte, a doživljaj mu je bio i kamen i krš gdje maslina raste. Kušao je i naše ulje te mu se najviše svidjela mješana sorta - kazao nam je gospar Luko te istaknuo kako je princa i počastio mladim sirom.

Princ će sutra obići zidine i posjetiti staru gradsku jezgru.

Komentiraj članak

Komentari