DRUGI DAN

PRIKLJUČIO SE I HELIKOPTER Tragedija u Platu: Potraga za trećim djelatnikom intenzivirana (FOTO)

Koordinirana, opsežna pretraga terena s ciljem pronalaska trećeg djelatnika Hidroelektrane Dubrovnik trajala je cijelu noć, a intenzivirala se tijekom ranih jutarnjih sati, piše Dubrovački dnevnik.

18:00 U potragu se priključio i helikopter koji pretražuje područje. 

16:30 Župan Nikola Dobroslavić i biskup Mate Uzinić uputili su sućut obiteljima stradalih. Misa za stradale će se služiti u nedjelju. 

15:46 Marijo Begić (HGSS) za Dubrovački dnevnik je kazao kako su pretražili cijeli obalni dio Plata do hotela Albatros, uvalu Tiha, poluotok Rat, Sustjepan i cijelo područje do hotela Croatia. HGSS-ovc8i pretražuju područje uz psa, a koriste se i dronom. 

"Dio članova je u suhim odijelima s obzirom na to kako ima područja s kojima se može prići samo s morske strane poput špilja i pukotina," izjavio je. 

15:40 Županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović kazao je kako su vaterogasci još uvijek u hidroelektrani, ali prvenstveno zbog sigurnosnih razloga, posebno zato što su unutra osobe koje vrše očevid. 

"Još uvijek nema rezultata, ali nećemo se predati," izjavio je Simović. 

15:33 Načelnik Ivan Pavličević je za Dubrovački dnevnika kazao kako bi se u posljepodnevnim satima trebao ekipi priključiti i helikopter. 

"Oni prate vremensku prognozu, helikopter bi nam se mogao priključiti danas poslijepodne ili sutra s obzirom na to kako je pao vjetar," izjavio je Pavličević. 

15:10 Župan Dobroslavić izrazio je sućut obiteljima, prijateljima i kolegama stradalih djelatnika HEP-a.

"Požar u pogonu HE Dubrovnik u Platu pretvorio se u užasnu tragediju! Jučer sam se na licu mjesta uvjerio u napore koje ulažu sve interventne službe, a svoju užasnutost događajem izrazio je i predsjednik Vlade Andrej Plenković. Moja iskrena sućut obiteljima stradalih, a onima koji su u požaru ozlijeđeni želim brz fizički i psihički oporavak", rekao je župan Dobroslavić.

12:30 Na zgradi HEP-a u Dubrovniku, u Ulici Nikole Tesle, zastave su na pola koplja zbog tragedije koja se dogodila u Platu.

11:50 U Plat je stigao predsjednik uprave HEP-a Frane Barbarić, a novinare o detaljima potrage su izvijestili načelnik Ivan Pavličević i vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović.

"Mogu potvrditi da se potraga nikad nije prekidala i da se jutros nastavila sa punim intenzitetom s više desetaka policijskih službenika, kao i ostalih službi poput GSS-a, javnih vatrogasnih postrojbi, medicinskog tima, a i sami mještani pomažu," naglasio je Pavličević.

"Požar je u potpunosti pod kontrolom, ali ovdje smo iz preventivnih razloga, posebno jer uzrok još nije poznat. Obišli smo sve zajedno s policijom. ogromna količina dimnog vala je krenula prema onima koji su bili unutra pa je došlo do neke reakcije, možda ne eksplozija, ali je nešto taj dim uzrokovalo. ogoromne količine čađe na svim katovima," kazao je Simović. 

10:02 Iz policije su potvrdili kako su poznati identiteti preminulih i nestalog djelatnika, a kako Dubrovački dnevnik doznaje riječ je o M.M. (35) koji je pronađen jučer oko 14 sati na sredini odvodnog kanala, dok je tijelo I.Z. (47) pronađeno oko 22 sata na obali mora u Cavtatu predio Ključice. Za trećim djelatnikom HE Dubrovnik, D.P. (33), još uvijek se traga. Načelnik policije Ivan Pavličević kazao je kako je sve ukazivalo da nisu uspjeli izaći iz hidroelektrane pred vatrenom stihijom te su skinuli dio odjeće i ušli u odvodni kanal što je bilo kobno.

08:37 Iz PU dubrovačko-neretvanske u jutarnjim satima uputili su priopćenje u kojemu su izvijestili detalje potrage.

"Koordinirana, opsežna pretraga terena s ciljem pronalaska  trećeg djelatnika Hidroelektrane Dubrovnik trajala je cijelu noć, a intenzivirala se tijekom ranih jutarnjih sati. Teren se pretražuje s mora i kopna, a usmjeren je na širi akvatorij Župskog i Cavtatskog zaljeva, te priobalni pojas. U pretrazi sudjeluju brojni vatrogasci, policijski službenici, ronioci Specijalne policije iz Splita, Interventna jedinica policije i mještani.  Priobalni pojas pretražuje se s dva policijska plovila."

Izvor: Dubrovački dnevnik

Komentiraj članak

Komentari