TELEFONSKO UZNEMIRAVANJE

PRIJETNJE ŠEFU PRETUČENIH SEZONACA U DUBROVNIKU: ‘Budite pametni, jeste čuli, da ne bude… Dogodi se svašta samo jednu noć…’

Dan nakon krvavog sukoba u Dubrovniku, vlasnik tvrtke za koju rade dvojica pretučenih sezonaca iz Slavonije primio je telefonski poziv muškarca koji mu je izrekao niz prijetnji, piše Net.hr.

Priča o brutalnom premlaćivanju dvojice sezonskih radnika iz Slavonije u središtu Dubrovnika, gdje su radili na iznajmljivanju kajaka, dobila je svoj nastavak. Oni su izvukli deblji kraj u tučnjavi s trojicom Dubrovčana, djelatnika restorana Orhan u čijoj su neposrednoj blizini dvojica sezonaca iznajmljivali kajake. Jednom pretučenom sezoncu lice je unakaženo, a drugome je rasječena ruka do kosti.

Vlasnik tvrtke za koju rade napadnuti sezonci kazao je da se radilo o napadu bez ikakvog povoda. Dubrovačka policija uhitila je trojicu domaćih mladića. Idući dan on je primio telefonski poziv od rođaka obitelji Kuzman, koji su vlasnici restorana Orhan. U telefonskom pozivu taj mu je muškarac izrekao niz prijetnji.

Iznajmljivač kajaka snimio je razgovor i napravio transkript istog, a posalo nam je i mail u kojemu je ukratko iznio sadržaj razgovora. Muškarac koji ga je nazvao jasno i nedvosmisleno mu je, kaže, zaprijetio uništavanjem poslovanja firme putem političkih veza te blaćenjem u medijima. 

“Nisam bio siguran da li da s ovim pozivom u kojem mi se prijeti izlazim u javnost. Međutim, prijetnje su se vrlo brzo počele realizirati. Gradska uprava grada Dubrovnika je ubrzo nakon incidenta dala priopćenje medijima u kojem najavljuje drastično smanjenje broja kajaka te njihovo izmještanje s mjesta na kojem su 10 godina, dok se brutalni, ničim izazvani napad prezentira kao sukob oko poslovnih interesa što nije istina”, napisao je poslodavac napadnutih radnika.

“Ide se toliko daleko da se navodi da je direktor firme naredio zaposlenicima da bacaju djecu u more te da psuju na starce, anonimne klevete van svake pameti. Ispada da osoba koja me je nazvala nije govorila isprazne prijetnje. Osjećam strah za svoju obitelj i sebe. Osoba koja mi je prijetila i krug ljudi oko nje nisu bezopasni ljudi. Izgubio sam povjerenje u dubrovačku policiju zbog načina na koji su postupali prema mojim pretučenim kolegama”, napisao je u mailu vlasnik tvrtke za iznajmljivanje kajaka.

Više pročitajte OVDJE.

Komentiraj članak

Komentari