AH, TA POLITIKA

PRIJE SU BILI U 133 KVADRATA Vrdoljak kaže da mu djeca sad napokon imaju sobe

Ivan Vrdoljak je, kad je Index otkrio da je nedavno kupio stan od 168 kvadrata u Zagrebu, ustvrdio da njegova djeca sad konačno imaju vlastite sobe. Sad smo doznali u kakvom stanu je obitelj Vrdoljak živjela prije toga.

Naime, iako je Vrdoljak 2014. godine u centru Osijeka kupio stan od gotovo 100 kvadrata procijenjen na 1,1 milijun kuna, u Zagrebu su, prema Vrdoljakovim riječima, bili - podstanari, piše Index.

Stan u kojem su Vrdoljaci u Zagrebi bili podstanari nalazi se u ulici Ivana Banjavčića, blizu novog stana koji je Vrdoljak kupio za najmanje 2,4 milijuna kuna. Taj stan u Ulici Ivana Banjavčića je također u novogradnji, a njegova površina iznosi 133 kvadratna metra. Daleko je to od nekakve skromnosti na koju aludira Vrdoljak tvrdeći da su tek sada, u stanu od 168 kvadrata, njegova djeca dobila vlastite sobe. Naime, taj stan, osim dnevnog boravka, ima i tri odvojene sobe. Šef HNS-a, podsjetimo, ima dvoje djece iz drugog braka, a jedno iz prvog.

Ako se preselio iz podstanarskog stana u novi, zašto je na starom stanu i dalje njegovo prezime?

U tom stanu u Banjavčićevoj ulici na poštanskom je sandučiću i dalje prezime Vrdoljak, a dolazi i pošta za tvrtku Livit. Vrdoljak je, naime, prošle godine osnovao tvrtku Livit, koja se bavi računalnim programiranjem. Sjedište tvrtke je i dalje na toj adresi, a ostaje nam nepoznato hoće li Vrdoljak uz novi stan od 168 kvadrata zadržati i ovaj od 133 kvadrata, u kojem je bio do sada. Naglasimo kako je tvrtka Livit prošlu godinu završila s gubitkom od 33.600 kuna. 

Stan od 133 kvadrata iznajmio mu je Matej Brizar, rodbinski povezan s firmom od koje je kupio novi stan

No osim pokušaja izazivanja simpatija javnosti pozivanjem na djecu koja, eto, u novom stanu imaju vlastite sobe (kako je moguće da ih nisu imali u stanu od 133 kvadrata?), puno je zanimljivije kod koga je Vrdoljak bio podstanar.

Naime, stan u kojem je Vrdoljak podstanar, a u kojem njegova tvrtka ima sjedište, u vlasništvu je Mateja Brizara. Matej je u rodbinskim odnosima sa Zvonimirom Brizarom, čelnikom tvrtke Brimus od kojeg je Vrdoljak po cijeni od 2000 eura po kvadratu kupio novih 168 kvadrata stana u novogradnji na predjelu Zavrtnica, kao i s Branimirom Brizarom, koji je poznat iz afere sa suprugom Anke Mrak Taritaš, saborske zastupnice i nekadašnje članice Vrdoljakova HNS-a.

Više pročitajte OVDJE

Komentiraj članak

Komentari