NOGOMETNA LEGENDA

Preminuo legendarni Argentinac Diego Maradona

Za Maradonu često ističu kako njegova majka ima hrvatske korijene. Pisalo se da mu je majka s otoka Korčule, a djed mu je navodno bio Mateo Kariolić.

Legendarni Argentinac Diego Maradona danas je preminuo u 61. godini života. Maradona je prije nekoliko tjedana hitno operiran nakon krvarenja na mozgu. Ubrzo je izašao iz bolnice, ali nije se uspio izvući. 

Bivši nogometaš Barcelone i Napolija posjetio je i Hrvatsku 2016. godine. Bio je u Areni Zagreb gdje je navijao za svoju Argentinu u finalu Davis Cupa protiv Hrvatske.

"Hrvatska je prelijepa zemlja. Voli Davis Cup kao i mi Argentinci. Čestitam hrvatskoj publici jer me dočekala s predivnim poštovanjem“, zadovoljno je izjavio Maradona nakon dolaska u Zagreb.

Za Maradonu često ističu kako njegova majka ima hrvatske korijene. Pisalo se da mu je majka s otoka Korčule, a djed mu je navodno bio Mateo Kariolić.

''Rekli su mi da imam hrvatske korijene. Ali ne mogu to tvrditi. Po ocu imam baskijske korijene. Ako imam hrvatske korijene, dobro, imam hrvatske korijene'', rekao je Maradona za Novu TV.

Inače, Maradona je 2014. godine posjetio Dubrovnik, a zabavljao se u Culture clubu Revelin.Komentiraj članak

Komentari