Koronavirus

Preminula još jedna osoba: U Hrvatskoj 68 novozaraženih od koronavirusa, ukupno ih je 1079

“Svi skupa moramo biti solidarni i čuvati se i za sebe i za druge”, poručio je ministar zdravstva.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da u Hrvatskoj imamo 68 novozaraženih, što je 1079 bolesnika ukupno. 9250 testiranja je napravljeno. Preminula je još jedna osoba u KB Dubrava. Ona je 35′ godište i imala je kronične bolesti, prenosi Poslovni dnevnik.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je rekao da od dana kad je stožer donio mjere ograničavanja okupljanja zabilježeno je 45 kršenja kad je riječ o lokalima.

Ministar zdravstva Vili Beroš apelirao je ranije u Zadru da se i mladi pridržavaju propisanih mjera vezano za epidemiju COVID-19 jer i oni mogu biti podložni težim oblicima zaraze koronavirusom, naglasivši kako se zdravstvenim mjerama čuva zdravlje nacije.

“Iako smo rekli, što stoji, da stariji bolesnici i stariji građani obolijevaju i imaju teži klinički tijek ove bolesti, u zadnje vrijeme pojavilo se i nešto mlađe populacije. Prema tome savjetujem mladima da doista budu odgovorni jer i oni mogu oboljeti čak od težeg oblika kliničke slike. Svi skupa moramo biti solidarni i čuvati se i za sebe i za druge”, poručio je ministar zdravstva i član Nacionalnog stožera civilne zaštite, koji je u Zadar je došao zahvaliti članovima županijskog Stožera CZ na organizaciji posla i građanima koji poštuju mjere.

Komentiraj članak

Komentari