Preminula časna sestra Dorotea Vlašić

Sestra M. Dorotea (Manda) Vlašić, redovnica Družbe sestara franjevki od Bezgrješnog začeća iz Dubrovnika preminula je u petak u 90. godini života i 65. godini redovništva.

Sprovod pokojne s. Doroteje bit će danas u Dubrovniku na Dančama 16. rujna u 11 sati.

S. Dorotea je rođena 29. ožujka 1930. godine u Sovićima u Hercegovini od oca Kažimira i majke Janje (r. Prlić). U Družbu sestara franjevki od Bezgrješnog začeća iz Dubrovnika stupila je 23. prosinca 1953. Prve zavjete položila je 25. kolovoza 1955. a doživotne 22. kolovoza 1961. na Dančama.

Sestra Dorotea je živjela i radila gotovo u svim mjestima gdje je Družba imala svoje kuće ili filijale. U više navrata vršila je službu kućne poglavarice. Bog ju je nadario različitim sposobnostima koje je nesebično ulagala u život Družbe i Crkve. Djelovala je na župama Dubrovačke i Šibenske biskupije ponajviše kao kuharica, a kada su to zahtijevale potrebe Družbe vodila je domaćinstvo na Hrvatskoj katoličkoj misiji u Stuttgartu. Od 2007. živjela je u kući matici na Dančama.

„S. Doroteja je voljela Družbu i sestre često poticala na molitvu za nova duhovna zvanja, a dok je bila mlađa na svoj se neposredan način i konkretno zauzimala za pomladak Družbe. Voljela je ljude i gdje god je djelovala znala ih je saslušati i poticati na molitvu i pouzdanje u Boga.

Zadnje godine života kada su je tjelesne snage sve više napuštale još se više oslanjala na snagu i milost Božju i usrdnom se molitvom utjecala Gospodinu, posebno zagovornom molitvom za sve koji bi joj se preporučili.

Posljednjih mjeseci se doista gasila i vidno slabila te je bilo očito da je sestrica smrt vrlo blizu. Pogođena iznenadnom smrću svoje rođene sestre Matije, naše s. Asumpte koja se samo deset dana prije preselila svome Stvoritelju, još je više slabila i okružena sestrama blago predala svoju dušu Gospodinu.

Vjerujemo da ju je Gospodin primio u svoje stanove i da se već raduje pred licem njegovim u vječnoj svjetlosti i miru. Pokoj vječni daruj joj Gospodine!“ – napisale su sestre na mrežnim stranicama Družbe.

Komentiraj članak

Komentari