DOMJENAK

PREMIJERNO IZVEDENO NA 'IGRAMA': Krležino kapitalno djelo 'Gospoda Glembajevi' (FOTOGALERIJA)

Prvi premijerni dramski naslov 68. Igara 'Gospoda Glembajevi' Miroslava Krleže u režiji Zlatka Svibena i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla u nedjelju je izveden u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik.

Ovo Krležino kapitalno djelo prvi je put u povijesti na repertoaru Dubrovačkih ljetnih igara, a prvi se puta njime bavi i redatelj Zlatko Sviben.

Glumački ansambl predvode Predrag Ejdus u ulozi Ignjata Glembaja, Anja Šovagović Despot kao barunica Castelli te Mijo Jurišić u ulozi Leonea.

Bojana Gregorić je Angelika, Fabriczy je Damir Lončar, Puba Mladen Vujčić, Vladimir Posavec Tušek igra dr. Altmanna, a Amar Bukvić Silberbrandta. Robert Bošković u ulozi je Ballocsanszkog, a Lujo Kunčević Olivera.

Perica Martinović igra više mrtvih lica koja se pojavljuju kao Leonove vizije, a uz nju je i kor mrtvih duša sastavljen od mladih glumaca koji koreo-pjevno uprizoruju Leonove misli.

Scenograf je Leo Vukelić, kostimografkinja je Bjanka Adžić Ursulov, glazbu je skladao Zlatko Tanodi, a koreografiju napravio Staša Zurovac.

Predstava će izvesti u ponedjeljak, utorak, srijedu i četvrtak, u 21. 30 sati u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, piše Dubrovački dnevnik.

Komentiraj članak

Komentari