Preljubnik otkrio gdje je u Dubrovniku najbolje izvoditi ljubavnicu da vas nitko ne skonta

Nije lako varati u malom gradu

Jutros nam se u redakciju javio preljubnik koji je iz razumljivih razloga htio ostati anoniman, te nas je zamolio da prenesemo nekoliko njegovih savjeta koje bi podijelio kolegama švalerima. Kaže da je Dubrovnik mali grad u kojem se sve (sa)zna i da je zbog toga oduvijek bio kompliciran za varanje, ali da se to nekoliko posljednjih godina promijenilo, jer postoje sigurna mjesta za izvođenje ljubavnica.

-Daleko najbolje mjesto za otići s ljubavnicom je Stradun, tamo uopće nema domaćih ljudi i nećete sresti nikoga poznatog, jedino možda pokojeg vodiča, ali samo ujutro. Možete satima điravati Stradunom gore-dole, a šanse da vas sretne netko poznati koji će razglasiti kako imate ljubavnicu, su minimalne. Potom kad se umorite od šetnje sjednete u Cele ili Gradsku, tamo su konobari iz Slavonije i Trebinja, nema teorije da vas itko prepozna – ističe preljubnik, te dodaje da je Porporela isto tako sigurna, osim kad se igraju utakmice Divlje lige.

Pitamo ga je li mu se ikad dogodilo da je sreo Dubrovčanina u staroj gradskoj jezgri dok je šetuckao s ljubavnicom.

-Jest, dogodilo se par puta, ali zadnjih deset godina nijednom. Moram vam nešto reći, nećete mi vjerovati. Nekad su Dubrovčani dolazili na Stradun, tamo si mogao vidjeti cijeli grad. Trebalo ti je nekoliko sati od Široke do Cele da se svima javiš, pitaš kako su. Vi ste mladi, mislite da ja lažem, ali stvarno je bilo tako. Pun je Stradun bio Dubrovčana, kao javne ustanove uhljeba!

Ozbiljno?

-Najozbiljnije. Šetao bi se Stradunom i sve bi razumio što se govori. Hrvatski se pričao, čovječe! Ali nije ni ovo loše. Dovedeš ljubavnicu i miran si. Moj moto je uvijek bio da ti žena nikad ništa ne smije saznat, zašto bi se bez ikakve veze nervirala, to šteti zdravlju. Kako ono ide slogan Mata Frankovića, Respect your wife!, e to.

MM

NAPOMENA: Tekst je satira, izmišljen je

Komentiraj članak

Komentari