PLJAČKAJU LJUDE

PREDSTAVLJAJU SE KAO SLUŽBENICI BANKE, DJELATNICI MUP-A I USKOK-A Pojavili se novi prevaranti, od žrtava traže novac radi 'provjere'

Važno je znati, poručuje policija, da zaposlenici banke ne kontaktiraju svoje klijente telefonom, niti ih putem telefona traže osobne podatke, podatke o računima i podatke o PIN-u kartice.

Ozbiljno upozorenje građanima stiglo je u četvrtak iz PU osječko-baranjske. Policijski su službenici, naime, došli do saznanja o novom načinu prijevara koje se događaju na širem području Osječko-baranjske županije, piše Večernji list.

– Prema prikupljenim informacijama, radi se o počinitelju koji putem telefona nasumično naziva osobe starije životne dobi. Lažno se predstavlja kao djelatnik MUP-a, USKOK-a ili kao službenik banke. Od žrtava traži da mu ustupe novac radi provjere te im govori da su novčanice krivotvorene, istekle ili su potekle izvršenjem kaznenog djela. Žrtva ovog telefonskog poziva predaje novčanice nepoznatoj osobi na pregled nakon čega ostaje bez novca. Upozoravamo vas na prevarante! – poručila je građanima PU osječko-baranjska. Važno je znati, poručuje policija, da zaposlenici banke ne kontaktiraju svoje klijente telefonom niti ih putem telefona traže osobne podatke, podatke o računima i podatke o PIN-u kartice.

– Posebno treba naglasiti da građani nikome ne trebaju reći koliko novca imaju, na kojem mjestu ga čuvaju niti ga davati nepoznatim osobama koje zastupaju banke ili druge novčarske ustanove, a po novac su došle na vaš kućni prag. U slučaju da posumnjate da vas netko pokušava prevariti i na taj način doći do vašeg novca ili druge imovine događaj odmah prijavite policiji, a svoje osobne podatke i svoju osobnu imovinu nemojte nikome dati – ističu. USPJEŠNI Prvi hrvatski fintech širi poslovanje na tržišta EU: Našu aplikaciju koristi više od 100 tisuća ljudi, a integrirani smo s velikim hrvatskim kompanijama Iznijeli su i savjete kako se zaštititi. – Svoje osobne i financijske informacije ne dajte nikome. O mjestu gdje čuvate novac ne govorite nikome. Nepoznatim osobama ne predajte svoj novac. Svaku sumnju odmah prijavite policiji. Informacije o pojavi ovog načina prijevare odmah prijavite na 192 – navode.

Komentiraj članak

Komentari