Dubrovačko - neretvanska županija

PRAVAŠI U IZBORNOJ UTRCI: 'Ruža Tomašić promiče samoljublje, ne domoljublje'

Županijski čelnici Hrvatske stranke prava i Autohtone-Hrvatske stranka prava potpisali su koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na predstojeće lokalne izbore na području Dubrovačko - neretvanske županije.

Kandidat za župana ove pravaške koalicije bit će Željko Kulišić, a njegovi zamjenici Denis Šešelj i Vjenceslav Paić-Karega. 
U svom obraćanju Željko Kulišić je  istaknuo  kako im je želja okupiti sve pravaške stranke, no najveće zamjerke ovi pravaši upućuju Ruži Tomašić koja je odabrala HDZ.

Denis Šešelj je naglasio kako je ova Županija orijentirana desno  i kako je pravašima cilj očuvati te  tradicijske vrijednosti, posebno među mladim ljudima. 

'Želimo zaustaviti divljanje  s visokim plaćama', rekao je na samom početku Stanko Šutalo te naglasio kako se za Dubrovnik može napraviti mnogo toga te kako situacija može biti drugačija i bolja nego što je danas te se također  osvrnuo na Ružu Tomašić. 'To što ona propagira  je samoljublje, ne domoljublje,' zaključio je Šutalo. Na račun Ruže Tomašić moglo se čuti mnogo toga, pa i to kako bi se otac Domovine, Ante Starčević okretao u grobu zbog imena te njene pravaške stranke. 

Ova koalicija optimistična je po pitanju izbornih rezultata, a  kako je rečeno, nije im jedini cilj osvojiti vlast, nego sudjelovati u njoj kao korektiv.  

Najveći problem predstavljala bi im situacija u kojoj bi radi potencijalnog sudjelovanja u vlasti kao partneri morali birati između desnice u kojoj je omražena Ruža Tomašić ili ljevice, kojoj je sada koalicijski partner Stipe Gabrić Jambo. 

Na novinarsko pitanje o tome od kojega bi 'zla izabrali manje', nismo dobili  konkretan odgovor, osim da bi to bila teška situacija o kojoj bi se moralo vijećati danima i noćima.

Komentiraj članak

Komentari