UŽAS NA PRIJEKOME

Poznanici o Banoviću: Vlastitog oca je napao nožem kad ga je slao na popravni iz matematike

Znao je da će ju ubiti iste sekunde kad je ona od njega u ponedjeljak navečer zatražila razvod braka.

Najprije je istjerao iz kuće u Sustjepanu u kojoj su zajedno živjeli, a kad je ona otišla svojim roditeljima, on je krenuo pisati oproštajno pismo. Cijelu noć ga ja pisao, a kad je završio, uzeo je pištolj, sjeo u automobil, odvezao se do zgrade u Gradu gdje su živjeli njegovi punac i punica i učinio pokolj kakav se u Dubrovniku ne pamti – govori za Večernji poznanik kapetana Iva Banovića Điva (66) koji je u utorak oko 7 sati ujutro ranio punicu Katu T. (74) i ubio punca Mira T. (77) i suprugu Lidiju (53).

Među ubojicom i njegovom suprugom dulje su vrijeme postojale trzavice, ali nikada nije došlo do fizičkog obračuna, što su potvrdili i u dubrovačkoj policiji u kojoj su kazali kako Banović nikada nije bio kazneno prijavljivan. Ipak, sve više se piše o njegovom, kažu oni koji su ga poznavali, teškom karakteru. 


– Điva je otac slao na popravni iz matematike, čak ga je želio i rušiti, a Đivo, koji je bio teške naravi i jedan od glavnih “frajera” te generacije napao je vlastitog oca. I to kako napao, pričao je o tome tada cijeli grad, nožem ga je nekoliko puta zarezao, ali otac ga navodno nije želio prijaviti policiji nego ga je upisao u drugu školu. Nakon tog događaja Đivo se smirio i izašao na pravi put, završio školu za pomorca i ubrzo postao jedan od najboljih u tom poslu – kazuju poznanici Iva Banovića, a piše Vecernji.hr koji navodi i kako je Banović ostavio oproštajno pismo. 

Komentiraj članak

Komentari