HOTEL RIXOS LIBERTAS DUBROVNIK

POVODOM DANA DRŽAVNOSTI BiH Večer sevdaha uz bosansku skupinu Divanhana

Povodom Dana državnosti BiH, u organizaciji Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije u Hotelu Rixos Libertas u petak s početkom u 19 sati, održat će se večer sevdaha uz bosansku skupinu Divanhana.

Inače, Divanhana, glazbena je skupina iz Sarajeva koja izvodi tradicionalne pjesme u aranžmanima koji su nastali pod utjecajem jazza, popa i klasične izražaja 20. stoljeća. Njegovanje i predstavljanje ne samo urbane tradicionalne glazbe Bosne i Hercegovine, već i svih država Balkana, s posebnim i pažlijivim osvrtom na sevdalinku, glavni je zadatak ovog benda.

Već prvim singlom, “Evo srcu mome radosti”, u suradnji sa Sanelom Redžićem, priznatim klasičnim gitaristom koji godinama ostvaruje zavidne rezultate širom Europe i svijeta, zapeli su za oko javnosti. Na njihovom repertoaru tako se mogu pronaći mnogi autorski hitovi ali i popularne pjesme drage svim uzrastima.

Članovi benda su: Naida Čatić (vocal), Neven Tunjić (klavir), Nedžad Mušović (harmonika), Azur Imamović (bas gitara), Rifet Čamdžić (bubanj) i Irfan Tahirović (udaraljke).

Ne propustite priliku za izvrsnu zabavu i pridružite se proslavi ovog važnog datuma. Ulaz je besplatan.

Komentiraj članak

Komentari