DUBROVNIK

POVEĆANA OPASNOST OD TOPLOTNOG UDARA: Ženi pozlilo na Stradunu (FOTO)

Sirena Hitne pomoći protutnjala je Stradunom danas prijepodne. Zaustavila se točno ispred Široke ulice kako bi pružila pomoć ženi kojoj je, pretpostavljajući zbog paklenih vrućina, pozlilo.

Nakon samo par minuta provedenih u vozilu Hitne pomoći, bolničari su joj pomogli sa bocom infuzije te je otpratili natrag do Široke ulice.

Treba istaknuti, kako se već od početka tjedna upozorava na povećanu opasnost od toplotnog udara. Zbog najave visokih temperatura, koje se očekuju sve do nedjelje, 21. srpnja Ministarstvo zdravlja pozvalo je građane na oprez.


Preporuke su Ministarstva da se izbjegava izlazak u najtoplijem dijelu dana od 10 do 17 sati, nosi lagana, široka, svijetla odjeća od prirodnih materijala, te prilikom izlaska obavezno stavi šešir širokog oboda ili kapu te sunčane naočale.

Ministarstvo zdravlja također upozorava da se djecu ili kućne ljubimce po velikim vrućinama ne smije ostavljati u parkiranom vozilu, a što je više moguće treba izbjegavati naporan fizički rad, piti redovito i dovoljno tekućine te izbjegavati alkohol i napitke s previše kofeina i šećera.Komentiraj članak

Komentari