SINDIKAT POMORACA Satelit je nešto uočio, moramo čekati dok ne dođu brodovi

Velika potraga za nestalim pomorcima, među kojima je i hrvatski kapetan Dino Miškić, moguće da je došla kraju. Kako je potvrđeno za N1 iz Sindikata pomoraca, imaju pouzdanu informaciju da je uočeno nešto na području havarije broda Bourbon Rhode i da su brodovi upućeni prema toj lokaciji.

"Zadnje informacije koje imamo su da smo kontaktirali s ravnateljicom European Maritime Safety Agency Majom Markovčić Kostelac koja je potvrdila da su satelitski snimci analizirani i potvrdili su da postoje tragovi i da postoji nešto u tom sektoru koji je nešto sjevernije od pozicije gdje se vrši pretraga", pojasnio je Vladimir Svalina, pomoćnik glavnog tajnika sindikata pomoraca za N1.

"Brodovi su usmjereni tamo i postoji visoka vjerojatnost da je tamo nešto zbilja uočeno, ne možemo potvrditi što je točno, ne možemo spekulirati, možemo se naravno nadati da je to upravo splav s preživjelim članovima posade", rekao je.

Na stranici koja prati kretanje brodova Marine Traffic tijekom posljednjih nekoliko sati moglo se vidjeti da je nekoliko brodova promijenilo kurs kojim su plovili.

Trenutačno je na vrlo maloj udaljenosti nekoliko brodova.

Pomorci u grupi Bourbon Rhode Rescue na Facebooku protumačili su to kao akciju spašavanja, odnosno tvrde da je vjerojatno u Atlantiku uočeno nešto zbog čega su brodovi skrenuti s kursa.

Kako Morski.hr neslužbeno doznaje, uskoro se treba održati i sastanak hrvatskih diplomatskih predstavnika u Francuskoj s tamošnjim dužnosnicima. 

Komentiraj članak

Komentari