IZBOLE GA NA SPAVANJU

POTRESNA PRIČA TRIJU SESTARA: Kad bi zaboravile očistiti stan, otac bi im prskao suzavac u oči

U srpnju 2018. su tri ruske sestre tinejdžerice Krestina, Angelina i Maria Khachaturyan izbole i pretukle vlastitog oca Mihaila (57) u snu i to u njihovom stanu u Moskvi. Istražitelji su potvrdili kako je djevojke otac godinama i fizički i psihički zlostavljao, piše BBC. Ove tri sestre jedna od najžešćih tema rasprave u Rusiji jer je više od 300 tisuća ljudi potpisalo peticiju koja poziva na njihovo puštanje na slobodu.

Tijekom večeri 27. srpnja 2018. otac je pozvao sestre, koje su u to vrijeme bile maloljetne, u svoju sobu. Izgrdio ih je jer nisu dobro očistile stan i tada im našpricao suzavac iz spreja po licu.

Nakon što je lica svojih kćeri “počastio” suzavcem, otac je zaspao. Djevojke su ga napale nožem, čekićem i suzavcem nanoseći mu kobne rane po glavi, vratu i prsima. Utvrđeno je da ima više od 30 rana nastalih nožem. Poslije su sestre pozvale policiju te su uhićene na mjestu događaja. Istraga je ubrzo otkrila opsežnu povijest nasilja u obitelji Khachaturyan.

Otac je redovno tukao svoje kćeri i to više od tri godine. Mučio ih je, držao kao zatvorenike i seksualno zlostavljao. Sve protiv njihovog oca navedeno je kao dokaz u optužnicama sestara.

Ovaj slučaj je u Rusiji postao vrlo važan. Aktivisti za ljudska prava tvrdili su da sestre nisu zločinke, nego žrtve, jer nisu imale načina da dobiju pomoć i zaštitu od oca koji ih zlostavlja. Međutim, u Rusiji ne postoje zakoni koji štite žrtve nasilja u obitelji. Prema zakonskim izmjenama uvedenim 2017. godine, osobi koja premlati člana obitelji, ali da taj član obitelji nije toliko loše da mora u bolnicu, kaznit će se samo novčanom kaznom ili dva tjedna zatvora.

Više pročitajte OVDJE.

Komentiraj članak

Komentari