Nema rezultata

POTRAGA SE NASTAVLJA Ništa se ne prepušta slučaju, prazni se kanal u koji su unesrećeni skočili

Očevid je završen, a potraga se nastavila tijekom cijele noći, ali bez rezultata.

19:51 Stjepan Simović, županijski vatrogasni zapovjednik, za Dubrovački dnevnik je kazao kako će se potraga nastaviti i tijekom noći.

„Tek smo na kraju dana vidjeli koliko smo toga pretražili i što smo sve napravili. Tijekom dana to ni ne osjetimo! Potraga se nastavlja tijekom noći, a ujutro će se ponovno intenzivirati. Helikopter će ponovno biti na raspolaganju. Ljudi su nam izašli u susret i stavili nam na raspolaganje dva privatna broda kako bismo prešli što veće područje. Sve smo obišli, no nije dalo rezultate. Idemo dalje, situacija nije lagana, ali nećemo stati,“ kazao je Simović.

19:43 Načelnik PU DN Ivan Pavličević kazao je za Dubrovački dnevnik što se odradilo danas te kakav je plan za sutra.

„Sve što je danas planirano da se odradi, to je uglavnom i odrađeno. Kažem uglavnom jer smo imali problem s velikim morem i vjetrom. Obišli smo otoke Mrkan i Bobara, kako s mora, tako i pješice, koliko se to moglo, a preron svih otoka je sutra u planu. Preronit će se i dio gdje je nađeno tijelo druge osobe. Također, stavljamo fokus na pretraživanje šireg područja, s obzirom na struje mora. Sve snage su tu, a sutra će nam se pridružiti i ronioci amateri koje će koordinirati profesionalni ronioci,“ kazao je.

19:04 Danas se krenulo s pražnjenjem odvodnog kanala u koji su unesrećeni skočili, neslužbeno doznaje Dubrovački dnevnik. Podsjetimo, kanal je dvaput preronjen i detaljno pregledan, no čini se kako se ništa ne prepušta slučaju. Riječ je o tunelu dugom 500 metara za koji će vrlo vjerojatno trebati nešto više vremena kako bi se ispraznio, točnije gotovo cijeli jedan dan, jer je riječ o ogromnim količinama vode. 

15:08 Županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović kazao je kako je temeljito pretraženo ogromno područje. 

"Potragu nastavljamo. Jedna ekipa je pješice krenula iz od Sustjepana, pretraženo je cijelo to područje, oko Rata do Plata uz stijene. Druga ekipa je krenula iz Plata prema Mlinima, a treća od Titove vile. Policija neumorno traga, njihova dva broda su tu, kao i ronioci, a helikopter također pretražuje. Letio je cijelim tim područjem, do Prevlake, obišao je i konavoske stijene. Nažalost, rezultata još nema, ali nastavljamo dalje i tragamo. Jutros je bilo velikoga mora, ne preporuča se da isplovljavaju oni koji ne mogu kako ne bi ugrozili svoje živote," izjavio je. 

14:00 Ronioci su pretražili predio Mrkana i Bobare. Ipak, portaga još uvijek nije dala rezultate. 

12:30 Na terenu su i brojni građani, kao i obitelj, koji pomažu u potrazi za nestalim Davorom Pozniakom. Više pročitajte ovdje.

11:35 Načelnik Pavličević potvrdio je kako je helikopter još uvijek u zraku od jutros, a ubrzo bi trebao sletiti te ponovno uzlijetanje ovisi o vremenskim uvjetima. Zasada je vjetar još uvijek jak i ne smanjuje se što svim sudionicima potrage otežava situaciju .

11:15 "Svi smo na nogama od prvog sastanka jutros rano, odmah su krenule sve snage, vatrogasci, policija, GSS, zaista svi. Potraga je intenzivna i na moru i na kopnu. Svaki dio će se obići više puta, mi bi zaista voljeli da ovo završi uspješno. Ima vjetra i nevrijeme je na moru, ali ne odustajemo," kazao je županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović i potvrdio kako je još jutros u potragu stigao i helikopter. 

09:15 Helikopter Ministarstva unutarnjih poslova ponovno se uključio u potragu za trećim nestalim radnikom Hidorelektrane Dubrovnik u Platu Davorom Pozniakom.

08:40 Načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević kazao je kako je noć protekla bez ikakvih rezultata.

"Upravo je završio jedan od niza sastanaka sa svim sudionicima potrage. Potraga se nije prekidala, od 8 sati jutros na teren su izašle sve službe. Međutim, stanje mora i vjetar ne idu nam na ruku, tako da jedino brod od obalne straže može biti vani,  a svi ostali moraju ostati unutar akvatorija. Ronioci i GSS bi preronili i obišli kraj Mrkana i Bobare," objasnio je Pavličević.

Što se tiče mještana i uključivanja u potragu, Pavličević je kazao za Dubrovački dnevnik kako on ne može nikome uskratiti pravo na plovidbu ili potragu, ali da ne može koordinirati veliki broj mještana jer nemaju koordinaciju između sebe.

Dubrovački dnevnik podsjeća da se u vrijeme požara koji je buknuo 10. siječnja oko 09:30 sati u HE Dubrovnik u Platu devet zaposlenika nalazilo unutar kompleksa.

Tri osobe su ozlijeđene te su bile zbrinute u OB Dubrovnik, dok su tri odmah puštene na kućnu njegu. U odvodnom kanalu oko 14 sati istog dana je pronađeno beživotno tijelo jednog od trojice nestalih djelatnika, a navečer iza 21 sat i drugo tijelo. Za trećim djelatnikom se još uvijek traga.

Izvor: Dubrovački dnevnik

Komentiraj članak

Komentari