Politika

Potpisani ugovori vrijedni 19,6 milijuna kuna, na sastanku s ministrom raspravljalo se i o Grabovici

Danas u jutarnjim satima u palači Ranjina dubrovačko neretvanski župan Nikola Dobroslavić održao je sastanak s ministrom regionalnog razvoja I fondova EU Markom Pavićem I ministrom zaštite okoliša I energetike Tomislavom Ćorićem na temu Centra za gospodarenje otpadom Lučino razdolje.

Kako prenosi Dubrovački dnevnik, ministar Ćorić kazao je kako je jedna od opcija na stolu dislociranje, druga opcija proširenje odlagališta Grabovica.

 -Otpad koji kreiramo je problem svih nas, to je izazov svih jedinica lokalne samouprave. Očekujem da čelnici jedinica lokalne samouprave pokažu tu vise fleksibilnosti nego zadnjih mjeseci – kazao je.

 

Na pitanje kako se to misli proširiti Grabovica kad se odlagalište zatvara, Ćorić je konfuzno odgovorio kako je bilo takvih situacija te kako će se ovaj problem promišljati idućih godinu dana.

Što se tiče centra za gospodarenje otpadom, župan Dobroslavić je rekao kako je projekt u dobroj fazi pripreme.

- Predstoji  važan dio posla pred nama, a tu je naravno i natječaj za izradu projekta izvođenja radova. Učinit ćemo sve pripreme da prođu bez problema i očekujem da ćemo centar imati 2022. godine. Studija izvodljivosti je gotova. Dobila je potvrdu JASPERS-a, a bit će dostupna za desetak dana. - objasnio je Dobroslavić

Također nakon tog sastanka u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika upriličeno je svečano uručivanje ugovora o sufinanciranju provedbe EU projekata na regionalnoj I lokalnoj razini. Ministar Pavić uručio je osam ugovora vrijednih 19,6 milijuna kuna od čega je najveći ugovor onaj za JU RRA DUNEA vrijednosti 14,4 milijuna kuna.

 

Župan Dobroslavić je komentirao kako se ovim nastavlja odlično korištenje sredstava EU u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

-Upravo smo u Ranjini razgovarali o skupom i važnom projektu Centra za upravljanje otpadom. Drago mi je da veliki iznos ovih ugovora ide našoj razvojnoj agenciji koja će biti koordinator europskim sredstvima. Čestitam svima na ovom uspjehu-kazao je župan Dobroslavić.

Gradonačelnik Franković također je komentirao kako mu je drago da potpisuje ugovore o nacionalnim sredstvima za sufinanciranje gradskih projekata te je kazao kako će kad se projekt završi čak tri osnovne škole i dva dječja vrtića imati bolje uvjete rada.


-Zahvaljujem Vladi i ministrima na sluhu prema Gradu Dubrovniku-kazao je Franković.

 

Komentiraj članak

Komentari