RIJEŠEN PROBLEM STUDENATA

POTPISAN UGOVOR Tutto Bene je nova privremena studentska menza

Mario Zvono, vlasnik pizzerije Tutto Bene i ravnatelj Studentskog centra Dubrovnik, Marko Potrebica, potpisali su danas ugovor o prehrani studenata u tom objektu.

Potrebica je naglasio kako mu je drago da u Dubrovniku ima ugostitelja i poduzetnika koji pokazuju razumijevanje za problem studentske menze te kako će se studenti hraniti po istoj cijeni kao što su to do sad činili.

'Čini se kako se ugostiteljima ne isplati pružati ovu uslugu za cijenu od 23,10 kuna koliko obrok iznosi u Dubrovniku, a od čega student plaća sedam kuna. Cijena u Hrvatskoj je 22,60 kuna, što je isto nedovoljno jer je pet restorana u četiri grada isto otkazalo suradnju. Kontaktirao sam Udrugu ugostitelja i ugostiteljske cehove i oni su rekli da bi isplativa cijena bila 36 kuna. - naveo je Potrebica. Studenti će se hraniti po cijeni kao što su to do sad činili. Ministarstvo će uskoro izvršiti kontrolu objekta, a studentski restoran bi trebao početi s radom 14. listopada', rekao je ravnatelj Studentskog centra. 

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i predjsednik Studentskog zbora Amar Omerčahić.

Podsjetimo, nakon što je 12. rujna restoran "Teatar" otkazao suradnju Sveučilište i Studentski centar Dubrovnik morali su naći drugo rješenje, a privremena studentska menza u Uvali Lapad trebala bi hraniti studente do 1. travnja.

Luka Čavar 


Komentiraj članak

Komentari