Svijet

PORUŠENE SU KUĆE Potres od 6,6 Richtera udario Portoriko

U potresu je uništena slavna atrakcija Punta Ventana, koja se srušila u more, a stradale su i brojne kuće, te su aktivirana klizišta i odroni

Snažan potres magnitude 6.6 pogodio je u utorak Puerto Rico, samo dan nakon potresa jačine 5.8, koji je uništio jednu od najpoznatijih znamenitosti na otoku, Punta Ventana, poznata formacija od stijena na istoimenoj plaži, pišu 24sata.

Ventana se urušila od posljedica potresa čiji je epicentar bio šest kilometara od obale, ali nije izdano upozorenje za opasnost od tsunamija.

- Osjetile su se jake vibracije posvuda, sve se treslo - rekao je jedan od svjedoka.

Potres u utorak se dogodio ujutro u 6.30, a stručnjaci predviđaju da postoji četiri posto šanse da će Puerto Rico u narednih tjedan dana pogoditi još jedan ili više potresa jačine veće od 5.8, te da postoji velika vjerojatnost da će ga pogoditi još jedan manji potres, piše 24sata.

Vibracije su izazvale nekoliko klizišta i odrona, a nestalo je struje, te je znatno oštećeno više kuća. U nekim mjestima neke su kuće skroz propale u zemlju, a među turistima u hotelima i resortima zavladala je panika kada su pokušali pobjeći na ulicu.Stanovnici još nisu oporavili od gubitka slavne Ventane, čuda prirode koje se urušilo u more i koje se smatralo ikonom Puerta Rica. 

Komentiraj članak

Komentari