GLAZBENIK

POMOLIMO SE ZA REPERA On je uvjeren da je Isus, mnogi misle da je pokrenuo novi opasni kult

Sigurno ste već čuli, Kanye West ima svoju crkvu. Američki reper počeo je održavati mise, ili ceremonije, kako god ih želite zvati, za svoje prijatelje i fanove, a najeksponiranija dosad bila je na posljednjem danu ovogodišnje Coachelle, kalifornijskog glazbenog festivala.

Bilo je to, slučajno ili ne, na sam Uskrs, na nedjeljno jutro, kad se Kanye pojavio među pastvom i uz gospel zbor okupljenima održao mini koncert, prenosi 100posto.hr.

Je li Kanye u dobrom ili lošem periodu već je odavno postalo nevažno pitanje. Glazbeno, njegovi fanovi nisu prezadovoljni albumima koje radi, ali to stanje traje već neko vrijeme pa i nije velika novost. U Kanyeovu obranu, nije to toliko loše i njegova je glazba uvijek pomicala granice žanra pa uvijek treba očekivati neočekivano. Ali, da je daleko od "starog Kanyea" - jest.

Osobno, zabrinutost za repera raste već godinama. Da, uvijek je bio ekscentričan, nepredvidiv, ali to je upravo ono zbog čega smo ga voljeli. Bio je zabavan i nikome nije štetio. Sve dok nije počeo štetiti sam sebi.

Prije tri godine njegova turneja na kojoj je promovirao album "The Life of Pablo" je naglo prekinuta jer je West hospitaliziran zbog lošeg psihičkog i fizičkog stanja. Navodno mu je dijagnosticiran bipolarni poremećaj te nije uzimao lijekove, a stres ga je slomio.

Neko je vrijeme izbjegavao medije, a onda se polako počeo ponovno pojavljivati i svaki je put izgledao sve čudnije. Shvatili smo - opet loša faza. Čovjek je bolestan, treba mu vremena da se oporavi.

Javno je podržao Donalda Trumpa i pojavljivao se s kapom "Make America Great Again" (Trumpov moto s kojim je pobijedio na izborima 2016.), govorio nebuloze kao što su "čini mi se da je ropstvo bilo izbor" i slično. Izbacio je novi album "Ye", radio na svojoj odjevnoj kolekciji "Yeezy", a počeo se pojavljivati i u realityju svoje supruge Kim, "Keeping Up With the Kardashians".

Više pročitajte OVDJE.

Komentiraj članak

Komentari