OSOBNI PODACI

POLICIJA PRIMA PANIČNE POZIVE GRAĐANA Na Facebooku kruži nova sofisticirana prijevara, pazite na ovo!

Policija je odaslala upozorenje o novoj internetskoj prijevari koja vreba korisnike Faceboka. Cilj počinitelja koji su kreirali lažne Facebook stranice jest na prijevaru pribaviti njihove osobne podatke u svrhu zloupotrebe, priopćio je MUP.

Ministarstvo unutarnjih poslova zaprimilo je više prijava građana o lažnim nagradnim igrama na Facebook stanicama.
Nagradna igra sastoji se u tome da se na lažnim Facebook stranicama različitih hrvatskih poslovnih banaka i drugih trgovačkih društava objavljuju nagradne igre te je za sudjelovanje potrebno stranicu označiti sa “sviđa mi se”/ “like”, podijeliti objavu na vlastitom profilu i poslati privatnu poruku.

Nakon određenog vremena, sudionici ove lažne nagradne igre dobiju poruku kako su sretni dobitnici te radi podizanja nagrade moraju dostaviti fotografiju svog lica i osobne iskaznice.

“Upozoravamo građane kako je jedini cilj počinitelja, koji su kreirali lažne Facebook stranice, na prijevaru pribaviti njihove osobne podatke u svrhu zloporabe. Nemojte dijeliti takve objave na vlastitim Facebook stranicama, a svoje fotografije i fotografije osobnih isprava ne šaljite putem društvenih mreža ili elektroničke pošte”, upozorila je policija.

Komentiraj članak

Komentari