VELIKI IZNOSI

POLICIJA IMALA PUNE RUKE POSLA Evo koliko je ispisano novih drakonskih kazni u prometu

S prvim kolovozom na snagu su stupila dugonajavljivana prometna pravila s teškim kaznama koja bi, kako su kazali iz Ministarstva unutarnjih poslova, na cestama trebala podići razinu sigurnosti i prometne kulture. Već prvog vikendau kolovozu policija je izvijestila o vozačima koji su kažnjeni prema novom Zakonu, piše 100posto.

Policija je 2. kolovoza na cesti Koprivnica – Peteranec zaustavila vozača koji je upravljao prije položenog vozačkog ispita neregistriranim i neosiguranim osobnim automobilom VW pod utjecajem alkohola od 1,23 promila i prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom. Vozač je kažnjen kaznom zatvora od 15 dana uvjetno na devet mjeseci, novčanom kaznom od 13.300 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije šest mjeseci.

3. kolovoza u Koprivnici je kažnjen vozač koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,69 promila i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta. Vozač je kažnjen novčanom kaznom od 24.000 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije 24 mjeseca.

Policajci s područja PU šibensko-kninske napisali su u samo prvih nekoliko dana kolovoza čak šest kazni od 10.000 kuna, a u Požegi su dvojica vozača kažnjena sa 16.000 i 10.000 kuna zbog vožnje pod utjecajem alkohola i prekoračenja brzine.

Ovog vikenda policija je ispisala rekordnu novčanu kaznu u iznosu od 27.700 kuna vozaču koji je upravljao neregistriranim i neosiguranim osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima B kategorije, pod utjecajem alkohola od 1,61 promila. Vozač je dobio i zabranu upravljanja vozilima B kategorije devet mjeseci nakon što stekne pravo na upravljanje.

Više pročitajte OVDJE.

Komentiraj članak

Komentari