RJEŠENJA NEMA NA VIDIKU

Pola godina nakon zatvaranja ambulante dr. Jusupa 400 pacijenata i dalje bez stalnog liječnika

Gotovo pola godine nakon što je u Obrovcu zbog skandala s njim i njegovom lažnom medicinskom sestrom zatvorena ambulanta dr. Gorana Jusupa, Dom zdravlja Zadarske županije još nije uspio pronaći novog liječnika koji bi radio u toj ordinaciji i preuzeo 400 pacijenata. Oni su Jusupovim odlaskom ostali bez stalnog doktora, a rješenja nema na vidiku, javlja N1.

Nakon što je vijest o njihovu liječniku postala nacionalna tema Obrovčani već šest mjeseci čekaju njegovu zamjenu.

"Natječaji su bili oglašavani na lokalnoj razini, na stranicama Zavoda za zapošljavanje, na našim web stranicama gdje su dostupni svima i u medijima koji se čitaju na teritoriju kompletne države", kaže Mario Kožul, zamjenik ravnatelja Doma zdravlja zadarske županije.

Mještani: Ako se ne nađe zamjena, u gradu neće ostati nitko

Trenutno liječnica s prebivalištem u Zadru samo dvaput tjedno dolazi u Obrovac.

Prema posljednjem popisu stanovništva, u Obrovcu živi oko tisuću ljudi, a zajedno s okolnim selima ima ih oko tri tisuće. Mahom su to građani starije životne dobi kojima je liječnik prijeko potreban.

"Dođemo u Maslenicu, kod doktorice Artuković, tako da se sad snalazimo. Hoće li doći ovdje, nemam pojma", kaže Šime, stanovnik Obrovca.

Njegov sugrađanin Ivica za N1 kaže: "Otežava puno zato što čekaju ljudi, bude gužva tamo u čekaonici. Kako se snalaze? A šta ja znam, traže prijevoz, voze ih privatni auti i tako."

Ako uskoro ne pronađu zamjenu doktoru Jusupu, govore mještani, u gradu neće ostati nitko. 

Komentiraj članak

Komentari