PREMINULA NAKON PET DANA

POKRENUTA ISTRAGA Ocu curice koja je umrla od toplotnog udara prijeti do 15 godina zatvora

Županijsko državno odvjetništvo u Puli pokrenulo je istragu protiv 32-godišnjaka koji je svoju četverogodišnju kćer ostavio u automobilu na visokoj temperaturi nakon čega je preminula, piše Telegram.hr.

Tužiteljstvo je izvijestilo da ga tereti za kazneno djelo zanemarivanja i zlouporabe djetetovih prava za koje zakon, u najtežim slučajevima u kojima dođe do smrti djeteta, predviđa i kaznu do 15 godina zatvora. Navode kako je utvrđeno da postoji osnovana sumnja da je to kazneno djelo počinio 4. srpnja u Rovinjskom Selu te da će istraga u ovom kaznenom predmetu biti tajna.

Osumnjičeni otac toga je dana svoju djevojčicu ostavio u automobilu na suncu i otišao u frizerski salon obaviti neki posao. Četverogodišnjakinja je bila zatvorena u vrućem automobilu duže vrijeme uslijed čega joj je pozlilo.

Hitna medicinska pomoć iz Rovinja koja je preuzela dijete prebacila ju je najprije u pulsku Opću bolnicu, a potom i u Riječku kliniku na Kantridi gdje je nakon pet dana borbe za život u ponedjeljak oko 15 sati preminula, piše Telegram.hr.

Komentiraj članak

Komentari