PROGLAŠEN KRIVIM

POGODIO BANDIĆA JAJETOM Mora platiti 600 kuna kazne

Općinski prekršajni sud u Zagrebu proglasio je krivim gospodina koji je prošle godine na prosvjedu u Vukomercu bacio jaje na gradonačelnika Milana Bandića i rukom udario po prtljažniku njegovog automobila. Kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 600 kuna.

Pokraj Osnovne škole Vukomerec 12. rujna prošle godine došlo je do vatrenog obračuna članova dvaju romskih obitelji i to u vrijeme dok je još trajala nastava. Zbog toga su prestravljeni roditelji i djeca dan kasnije prosvjedovali tražeći od gradskih vlasti bolju zaštitu. Prosvjed je bio prilično buran, piše Telegram.

Tijekom prosvjeda u Vukomerec je stigao i gradonačelnik Bandić, no nije naišao da dobar prijem kod roditelja. Dio ih je zviždao gradonačelniku, vrijeđao ga i gađao jajima, a udarali su mu i po automobilu.

Kao jedan od izgrednika identificiran je i 39-godišnjak kojeg je sud sada proglasio krivim. Analizom policijske snimke utvrđeno je da je upravo on tog 13. rujna 2018. oko 17.50 sati bacio prema gradonačelniku jedno jaje, te zatim udario rukom po stražnjem dijelu njegovog vozila koje se izlazilo iz dvorišta osnovne škole.

Sud je zaključio kako je na taj način naročito drsko remetio javni red i mir te mu je izrečena kazna od 159,57 DEM, odnosno, prema sudskoj računici, 600 kuna.

Okrivljenom 39-godišnjaku sud je u dva navrata poslao poziv kako bi iznio svoju obranu, no pozivi su se dva puta vratili uz napomenu da je obaviješten, ali da sudsku pošiljku nije podigao. Zato je zaključeno da izbjegava pojavljivanje na sudu.

Tijekom glavne rasprave ispitan je policajac koji je snimao prosvjed u Osnovnoj školi Vukomerec. On je primijetio ljude koji su gađali Bandića jajima, a kada je naknadno pregledao snimku uspio je identificirati 39-godišnjaka koji je zbog svog ponašanja i prijavljen. Osim bacanja jaja, sud kaže da se na snimci vidi i udarac pod gradonačelnikovom automobilu.

“Na taj je način okrivljenik u cijelosti ostvario biće djela iz Članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, budući da se na javnom mjestu ponašao na naročito drzak način”, zaključuje u presudi Općinski prekršajni sud u Zagrebu.

Komentiraj članak

Komentari