PROGNOZA

POČEO JE PAKLENI TJEDAN Temperature idu preko 35 stupnjeva

Hrvatski meteorolozi najavljuju pakleni tjedan. Temperature će lokalno ići preko 35 stupnjeva, a vruće će se zadržati skroz do nedjelje. Čak i noći će biti vrlo vruće, često će temperature ići i preko 20 stupnjeva.

Pretežno sunčano i vruće, stoji u prognozi DHMZ-a objavljenoj jutros u 7 sati.

Na sjevernom Jadranu i u zapadnim kopnenim predjelima očekuje se povremeno umjerena naoblaka, a poneki lokalni pljusak moguć je poslijepodne u gorskoj Hrvatskoj te unutrašnjosti Dalmacije.

Očekuje se uglavnom slab vjetar, a poslijepodne na Jadranu do umjeren jugoistočni, a na krajnjem jugu i sjeverozapadni.
Najviša dnevna temperatura bit će između 30 i 35°C.

Prognoza po regijama

Istočna Hrvatska
Pretežno sunčano te vrlo toplo i vruće. Vjetar većinom slab jugoistočni. Jutarnja temperatura od 16 do 19, najviša dnevna od 30 do 32°C.

Središnja Hrvatska
Pretežno sunčano te vrlo toplo i vruće. Vjetar većinom slab. Jutarnja temperatura od 17 do 20, najviša dnevna od 30 do 33°C.

Gorski kotar i Lika
Pretežno sunčano te vrlo toplo. Popodne je mala mogućnost za lokalni pljusak. Vjetar većinom slab sjeverozapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 14 do 18, najviša dnevna od 28 do 30°C.

Sjeverni Jadran
Pretežno sunčano te vrlo toplo i vruće. Vjetar većinom slab sjeverozapadni i jugozapadni, navečer jugoistočni. Jutarnja temperatura od 19 do 23, najviša dnevna od 30 do 33°C.

Dalmacija
Pretežno sunčano te vrlo toplo i vruće. U unutrašnjosti je popodne moguć poneki lokalni pljusak. Vjetar većinom slab sjeverozapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 20 do 24, najviša dnevna od 30 do 34°C.

Vruće i sutra

I sutra se očekuje pretežno sunčano te i dalje u većini krajeva vruće. Poslijepodne je na kopnu uz umjeren razvoj oblaka moguć poneki lokalni pljusak, uglavnom u gorskoj Hrvatskoj te unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu i na istoku zemlje do umjeren istočni i jugoistočni.

Jutarnja temperatura od 16 do 21, na Jadranu 20 do 24, a najviša dnevna većinom između 29 i 34°C.

Što nas čeka do kraja tjedna?

Pretežno sunčano i vruće očekuje se i do kraja tjedna, a temperatura će biti u porastu.
Na kopnu vjetar slab, a na Jadranu slab i umjeren jugoistočnjak, uz obalu i jugozapadnjak.

Komentiraj članak

Komentari