Nakon višemjesečne istrage

POČELA POLICIJSKA AKCIJA ‘PRAVDA’ Pretresi na 60 lokacija u RH i BiH, pala i uhićenja!

Nakon višemjesečne istrage Tužilaštva Kantona Sarajevo, u suradnji sa hrvatskim Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK), na području Istočnog Sarajeva jutros su uhapšeni Alija Delimustafić, bivši ministar unutrašnjih poslova Republike Bosne i Hercegovine i Juso Škrijelj, bivši pratitelj Alije Izetbegovića.

U akciji kodnog naziva "Pravda" pripadnici Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske uhapsili su još nekoliko osoba u akciji na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva, prenosi  Al Jazeera Balkans.

Pretresi na 60 lokacija

Glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić kazala je kako je nakon višemjesečne istrage Tužilaštva Kantona Sarajevo u toku realizacija akcije "Pravda".

"U toku su pretresi na 60 lokacija na području Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Hrvatske. Riječ je o krivičnim djelima organiziranog kriminala u vezi s krivičnim djelima zloupotreba položaja, povrede zakona od strane suca, pranje novca i prijevara", kazala je Bavčić.

Tužilaštvo KS je radilo tijekom istrage u koordinaciji s Upravom za organizirani i teški kriminal MUP-a RS-a uz podršku Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine.

Na području Hrvatske akciju sprovode službenici USKOK-a.

Komentiraj članak

Komentari