U arboretumu Trsteno

POČELO SNIMANJE 'IGRE PRIJESTOLJA' U DUBROVNIKU: 'Nedostajali bi publici da se nismo vratili!'

Počelo je snimanje četvrte sezone popularne HBO-ove serije 'Igra prijestolja' u Dubrovniku. Prvi dan snimanja proveli smo u najstarijem dalmatinskom arboretumu Trsteno u blizini Dubrovnika gdje je trenutno postavljen set.

Set je obišao i gradonačelnik Vlahušić koji je istaknuo kako je za Grad Dubrovnik 'Igra prijestolja' i suradnja s HBO-om  jedan od najvažnijih i novih proizvoda u Gradu.

'Prvu godinu kad smo ih imali mislili smo da smo samo reklamni pano za takvu jednu seriju, međutim vidjeli smo da to prerasta u pravu suradnju. Ono što nas posebno veseli je  gledanost 'Igre prijestolja' koja je tako velika u cijelom svijetu.'


Natalie Dormer

Vlahušić je otkrio i moguće buduće suradnje s televizijskim i filmskim kućama.

'Ove godine smo skoro bili pred realizacijom jednog velikog bolivudskog projekta koji je saznao kako je Dubrovnik dobar domaćin. Nastavljamo razgovore s drugim velikim američkim studijima i s filmskim i televizijskim koji Dubrovnik doživljavaju kao mjesto u kojem se i producenti i glumci osjećaju dobrodošlima. HBO i Grad Dubrovnik su za cijelu zemlju napravili zakonske, legalne modele usklađene s europskim pravilima koje omogućuju da se ovo tretira kao direktni izvoz što donosi veliki profit i proračunima, kako gradskim, tako i državnim' zaključio je.Direktor HAVC-a, Hrvoje Hribar naglasio je kako na svaku kunu uloženu u 'Igru prijestolja', Hrvatska zarađuje dvije i pol kune. Serija će ove godine u Hrvatsku uložiti 40 milijuna kuna, a država će im kroz poticaje vratiti osam milijuna.

Za sam kraj, producentica Bernadette Caulfield naglasila je važnost Dubrovnika kao dijela 'Igre prijestolja'.'Prije svega Dubrovnik je postao dijelom 'Igre prijestolja' i mislim da bi publici nedostajali da se nismo vratili. Obožavamo boraviti ovdje i svake godine nalazimo nove lokacije na području Dubrovnika.'

Ove godine ekipa je na dvije lokacije u Dubrovniku i Splitu, a ostat će oko šest tjedana.


Komentiraj članak

Komentari