Hrvatski premijer

PLENKOVIĆ NA SJEDNICI VLADE 'Oliverov ispraćaj je bio jedna poruka hrvatskog poštovanja'

Premijer Plenković je na početku sjednice Vlade još jednom zahvalio nedavno preminulom Oliveru Dragojeviću te čestitao hrvatskim sportašima na osvojenim odličjima

Andrej Plenković otvorio je 110. sjednicu Republike Hrvatske, ujedno i zadnju prije godišnjih odmora, pišu 24sata.

- Zahvalimo se još jednom Oliveru Dragojeviću za svu radost koju nam je priuštio u zadnjih 50 godina. Jučer na sprovodu bila je ministrica Obuljen i cijeli ispraćaj je bio jedna poruka hrvatskog poštovanja prema onome što je on činio za hrvatsku glazbu i kulturu. Bio je jedinstven i narod to cijeni. Hvala mu još jednom za sve što je učinio - istaknuo je premijer. 

Čestitao je i velikim uspjesima hrvatskih sportašima te istaknuo osvojenu broncu vaterpolske reprezentacije te reprezentaciji gluhih koji su osvojili svjetsko zlato u rukometu. 

Smanjenje javnoga duga, ekonomski rast i odgovorno ponašanje samo su neki od ciljeva smjernica ekonomske i fiskalne politike za razdoblje 2019. do 2021. Plenković je istaknuo kako će te smjernice utjecati i na napredak demografske, ali i obrazovne reforme. 

- Najvažnije je da taj rast bude održiv, a što se tiče smanjenja javnoga duga nastavimo s trendovima, koji pokazuju da bismo 2021. godine ispunili uvijete, a do kraja mandata iduće vlade uveli euro - objasnio je premijer. 

 Istaknuo je da je došlo do pada nezaposlenosti, ali i do porasta zaposlenih osoba. Nezaposlenost je 8.8% trenutno. 

Na dnevnom redu, između ostalog je i, Prijedlog zaključka o smanjenju broja agencija, zavoda, fondova, trgovačkih društava, instituta, zaklada i drugih pravnih osoba s javnim ovlastima, Nacrt konačnog prijedloga zakona o potvrđivanju Sporazuma između Europske komisije u ime EU i Vlade RH kojim se mijenja i dopunjuje Višegodišnji sporazum o financiranju 2007.-2013. sklopljen 9. prosinca 2014., te Prijedlozi zaključaka u vezi s provjerom vjerodostojnosti potpisa prikupljenih u referendumskim inicijativama "Narod odlučuje" i "Istina o Istanbulskoj".

Očekuje se da će nakon sjednice Vlade ministar financija Zdravko Marić predstaviti izmjene poreznih zakona.

Komentiraj članak

Komentari