ČINILO SE KAKO JE SVIMA IDEALNO

'PLAKALA SAM SVAKI DAN' Virovitičanka koja se vratila iz Irske pokazala plaću i troškove

Ariani je glavni razlog za odlazak u Irsku bio novac. Tamo je dobivala daleko višu plaću od one u Hrvatskoj, ali je ispalo da za irske uvjete zapravo radi za minimalac, piše 24sata.hr

Jedna od glavnih tema u Hrvatskoj je u posljednje vrijeme iseljavanje mladih, no ova je vijest drugačija od njih. U nastavku teksta prenijet ćemo vam priču o Virovitičanki iz Zagreba koja je za Deutsche Welle otkrila zašto se iz Irske vratila u Hrvatsku.

Ariana Ružička (40) otišla je u Irsku u uvjerenju da će joj biti bolje, ali onda je shvatila što joj je prioritet u životu.

- Kad odeš iz svoje zemlje i nađeš se sam u tuđoj, kad se odvojiš od obitelji i prijatelja, shvatiš da ti previše nedostaju i da ti ne treba novac da budeš sretna. Shvatila sam da su mi dom i obitelj izvor osobne sreće te da ne želim imati razdvojenu obitelj i propustiti sinovu diplomu, a danas-sutra i njegovu ženidbu i unuke - ispričala je Adrijana, dodajući kako su joj suprug i sin toliko nedostajali da joj je srce pucalo i da je svaki dan plakala. 

Nedostajali su joj i njeni roditelji koji ne postaju ništa mlađi, a kao kći jedinica, nije joj bilo prihvatljivo da im ne može pomoći kad je zatrebaju.

- Stekla sam dojam da je svima koji su otišli super – ljudi si kupuju aute, dobro žive, štede. Preko noći sam odlučila otići u Irsku i rekla sebi 'idem nešto napraviti od svog života' - ispričala je Virovitičanka koje je prije odlaska u Irsku radila kao knjigovotkinja, što radi i sad, ali u boljim financijskim uvjetima.

Ovdje je imala premalu plaću, a glavni razlog za odlazak u Irsku bio joj je novac. Suprug joj se trebao pridružiti za nekoliko mjeseci. Kada je u Irskoj završila u Killarneyu južno od Dublina, zaposlila se kao sobarica u hotelu.

Plaća je bila daleko viša od one u Hrvatskoj, ali je ispalo da za irske uvjete zapravo radi za minimalac. 

Bruto primanja 1600 eura, neto plaća 1420 eura, a stan 450 i režije 400 eura... Nakon troškova za hranu ostalo bi joj 200-300 eura, što je, kaže, s njihovim cijenama 200-300 kuna u Hrvatskoj jer je sve jako skupo. Ipak, kaže da joj nije žao što je otišla u Irsku jer je puno naučila o sebi te da ju je Irska naučila štediti. 

 

Komentiraj članak

Komentari