Nikica anić

PISMO DUBROVAČKE PROFESORICE MATURANTIMA 'Odbijam vam reći adio gledajući pred sobom ekran'

Profesorica engleskog jezika u Gimnaziji Dubrovnik Nikica Anić ovih dana se oprostila s maturantima putem Facebooka napisavši im emotivnu poruku koju prenosimo u cijelosti.

"Odbijam vam reći adio gledajući pred sobom ekran, nakon što sam 4 godine gledala kako rastete, slušala kako pričate i kako dijelite sa mnom ono što vas tišti. Odbijam reći : "Adio cure",nakon što smo proputovale Italiju vozeći se noću u autobusima osrednje klase i čudnih mirisa. Odbijam reći': "Krenite u život!",a da vam pri tom nisam stisnula ruku i zagrlila vas onako za sretan put kao što profa, s kojom ste odrasle, radi.

Ne postoji na tastaturi neka tipka koja se pritisne i izbriše jednu generaciju. Nema tog programa koji bi prepoznao kad vas glava boli, kad vas je dokrajčio test iz matematike, kad ste pune kretavne energije za sat engleskoga, a kad da uredimo školski pano na način na koje ste vi znale i kad ste sretne jer idemo na Stradun za Valentinovo dijeliti poruke ljubavi ljudima u vrijeme kad nam svima ljubavi treba.

Komentiraj članak

Komentari