Znakovi pored (auto ) puta

PETAR MIŠO MIHOČEVIĆ: Ako sam skočio, nisam (još) pao

Ne znam kako vi stojite (ležite, izdišete..) pred ovom Vladom, ali mene je silno razveselio najveći dio vijesti (?) da je predsjednik Vlade Zoran Milanović pokupio obitelj, nekoliko tjelohranitelja sa našeg žiro računa, i otklizao na skijanje u Nassfeld (austrijsko Mokro polje). Najprije me je zaintrigirala ideja da ako na skijanju padne, hoće li reći da je sa skija skočio, kao ono neki dan kad je pojasnio da je što se tiče njega, on sa tenka skočio, a nije pao. Zatim, ako ga nazove Linić, hoće li mu objasniti da ako je on otišao na skijanje da znači da je otišao. A nije otišao nigdje, jer je Hrvatska u Europi, Austrija također. Što daljnom analnom logijom ustvari znači da je on u Zagrebu, i da ako i jest otišao, u biti bitka on nije otišao. A da što se tiče para, da je baš dosadan i da neka ide u ... kako se ono zove...? ... u eMeMeF. I da što ima veze što se je Grčiću zgrčio laptop pa je zajebo milijardu i nešto eura. Da, jebiga. I da i on ima pravo na obitelj. Koja mu daje podršku. Po dršku!

Iz zasanjanosti prepune mudrosti i mudoslovlja, pardon, mudroslovlja, (niste primijetili da fali 'r', a?), trgnuo me je mali podatak kako je skijanje samo za weekend. Što znači da će se vratiti. Jer da iako nije otišao, on će se svejedno vratiti.  Milanović is fucking killing me.

Eto.. čun se ljuljnu, ja se trgoh, i ode sanak pusti.

Ovo je iz pjesme 'Ribarčeta san' vjekovno neprijateljskog, pogađate, srpskog pjesnika Branka Radičevića. Kad sam se ovoga sjetio, ne mogu ne misliti da je ova zgodna pjesmičica bila podlogom za Zakon o ribarstvu u-smislu-europskih-demokratskih-tekovina-koje-Hrvatska-mora-poštovati-jer-je-platila-par-milijardi-eura-a-Grčiću-zaštekao-laptop.  Zakon po kome je ljudima koji žive na moru zabranjeno ribariti može donijeti samo netko tko ima glavu neprijatelja. Druga opcija je da uopće nema glavu. Treća, i jedina poštena je, da je nije ni zaslužio imati.

U biti... da. Ti koji bacaju mreže atavizmi su davnih vremena, a mi smo u Europi, te se i taj dio stanovništva mora kultivirati. Po cijenu golog života. Kultura iznad svega. Civilizacijske tekovine. Odnos prema životinjama (jesu li ribe životinje? benti, znaš da ne znam!), treba iskorijeniti taj primordijalni nagon za lovom. I ribolovom. Ne živimo valjda u špiljama. Još. Tek kad nam banke i ova proleterska socijal-demokratska vlast dignu do iti zadnje kuće i stana, to je drugi par rukava. A i to će skoro. Kao Milanović sa skijanja.

Prema kome (kojemu?) su mediji sasvim nepošteni. Skijanje Ivice Kostelića prenosilo uživo, Milanovićevo samo od usta do usta.  Uopće, teško ćemo saznati je li pao.

p.s. Dopuna izjavi 'Vlada je na minimalcu': MOZGA, gospođice Opačić.

Komentiraj članak

Komentari