LOKALNI IZBORI

Perica Pušić i Lucija Miljanić Macan kandidati HSS-a za Općinu Konavle

HSS, na predstojeće lokalne izbore izlazi sa samostalnom listom za Općinsko vijeće Konavala.

Perica Pušić kandidat je HSS-a za načelnika, a Lucija Miljanić Macan kandidatkinja je za zamjenicu načelnika Općine Konavle.

Perica Pušić po struci je magistar javnih medija. Vodio je Agroturizam Konavle od osnivanja do 2014. godine i jedan je od najzaslužnijih za razvoj ruralnog turizma u Konavlima.

Od 2014. godine profesionalno je angažiran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije kao projektni menadžer za EU fondove.

Jedan je od 30 biranih članova Glavnog odbora HSS-a u Zagrebu. Osim po društvenom, gospodarskom i političkom angažmanu Perica Pušić poznat je i kao sportski aktivist i volonter. Autor je monografije Košarkaškog kluba Dubrovnik. 

Lucija Miljanić Macan je na Sveučilištu u Dubrovniku, Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju završila dodiplomski studij Menadžmenta u turističkoj destinaciji. Živi na Zvekovici, a zaposlena je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Osoba je s višegodišnjim iskustvom u područnoj i regionalnoj samoupravi na poslovima Ureda župana te je bila članica Glavnog županijskog tima za izradu županijskog  Regionalnog operativnog programa, a radi na poslovima iz područja prostornog uređenja i gradnje.

Majka je troje djece od kojih je dvoje studenata, a jedan uspješni profesionalni sportaš. 

- Pristupam ekipi okupljenoj oko HSS-a i agroturizma jer su oni posljednjih godina napravili značajan pomak u Konavlima, kojeg svatko vidi. Svojim iskustvom kroz rad u područnoj samoupravi mogu značajno doprinijeti da novo općinsko vodstvo brzo i efikasno krene s realizacijom razvojnih projekata - istaknula je Lucija Miljanić Macan.

Kandidat za načelnika Perica Pušić naglasio je kako općina treba voditi komunalnu politiku, ali da prije svega treba voditi razvojnu politiku. 

- Fondovi EU nam pružaju velike mogućnosti i moramo se kvalitetnije organizirati kako bi to iskoristili. Moramo stvarati sigurna i dobro plaćena radna mjesta, osigurati mladim obiteljima podršku da stvore svoj dom i imaju najbolje uvjete za svoju djecu i izvesti Konavle iz prometne i svake druge izolacije – poručio je Pušić.

Također, najavio je kako HSS i na ove izbore izlazi s cjelovitim programom, konkretnim rješenjima i jasnom vizijom budućnosti Konavala. 

- Cilj je pozicionirati Konavle kao najmoderniju ruralnu općinu s Cavtatom kao najprestižnijim malim gradom. Želimo Konavle izvrsnosti, koje će biti najbolje baš u svemu  – poručio je Pušić. 

Komentiraj članak

Komentari