Novi trendovi

PERFORMANS NA STRADUNU Građani negoduju zbog bankomata, napravili sprovod za 'mrtve izloge'

Vlasnica galerije Artur Sebastian Design i članica udruge DART Tea Batinić s nekolicinom građana danas je izvela performans na Stradunu 'Funero izloga' kojim je izrazila nezadovoljstvo zbog broja bankomata u povijesnoj jezgri koji su zauzeli dubrovačke izloge.

Svoje su nezadovoljstvo pokazali time što su se obukli u odjeću za sprovod te bacili cvijeće pred 'mrtve izloge' u Gradu u koje su ugrađeni bankomati'. 

"Najedio nas je ovoliki broj bankomata u ovako kratko vrijeme. Izlozi Grada su oči Straduna. Što znači izlog? To je mjesto na kojem se izlaže. Danas smo došli učinit' funero onih izloga kojih više nema i položiti cvijeće ispred njih. Nadamo se kako ćemo dati dobar argumenat gradonačelniku da shvati kako privatni prostor treba biti unutra, a vani je javni prostor. Oni bi te bankomate trebali okrenuti prema unutra," kazala je Batinić dodavši kako razumije kako postoji potreba za bakomenatima i kako oni trebaju biti u Gradu, ali ne na ovakav način i ne na Stradunu, piše Dubrovački dnevnik

Podsjetimo, veliku prašinu u javnosti podiglo je otvaranje mjenjačnice u prostorima gdje se nalazio Kraš s pripadajućim bankomatima. U Gradu se trenutno nalazi preko 30 bankomata. 

Komentiraj članak

Komentari