NIJE PRIJAVIO 180 TISUĆA PECIVA

PEKAR OSUMNJIČEN ZA PRONEVJERU 180 TISUĆA PECIVA 'Nisam upoznat s pričom'

Vlasnik pekare Rusica Edison Morina kazneno je prijavljeni dubrovački pekar koji nije prijavio 180 tisuća peciva, doznaje Dubrovački dnevnik.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska jutros je izvijestila kako je dovšeno kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom, odnosno kako doznaje Dubrovački dnevnik Edisonom Mironom, za kojeg je utvrđeno da je od srpnja 2015. godine do studenog 2018. godine počinio niz djela gospodarskog kriminaliteta kao što su kaznena djela računalno krivotvorenje, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaja poreza ili carine i kazneno djelo povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga. 

Dubrovački dnevnik nazvao je Morinu da prokomentira slučaj.

- Nisam upoznat s pričom. - rekao je Morina.

Podsjetimo, kako piše u policijskom priopćenju, sumnja se da je 35-godišnjak kaznena djela počinio na način da je u  spomenutom vremenskom razdoblju, nakon izdavanja i naplate računa koje nije fiskalizirao u informacijskom sustavu trgovačkog društva, naknadno izbrisao preko 180 tisuća naplaćenih artikala te u račune potom unosio samo jedan najjeftiniji artikl nakon čega je takve račune fiskalizirano. Na navedeni način osumnjičeni je sebi pribavio imovinsku korist od najmanje 550 tisuća kuna, dok je državni proračun oštetio za iznos od oko 95 tisuća kuna po osnovu neplaćenog poreza na dobit.

U Dubrovniku su inače tri pekare Rusice, dvije u Gružu te jedna u DOC-u u Lapadu, gdje se nalazi i kafić kojeg je također vlasnik Morina.

Policija je protiv osumnjičenog podijela kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

Komentiraj članak

Komentari