Dubrovnik za Europsku prijestolnicu kulture 2020.

Paul Lievevrouw: Predavanje o povijesnom urbanom krajoliku u praksi

Serijom predavanja u sklopu pripreme Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture nastavlja se razmatrati baštinu kao dinamičnu kategoriju, čvrsto vezanu uz život zajednice. Na primjerima pozitivne prakse europskih gradova, predavači iz Edinburgha, Sarajeva i Leuvena ukazat će na ključnu ulogu uključivanja javnosti u procese odlučivanja, korištenja i upravljanja zaštićenim građevinama i urbanim cjelinama.

Nakon izlaganja ravnatelja organizacije Edinburgh World Heritage Adama Wilkinsona i sarajevske arhitektice Arijane Mandić predavanje će održati arhitekt i profesor na prestižnom belgijskom međunarodnom centru za konzervaciju Raymond Lemaire Paul Lievevrouw na temu "Povijesni urbani krajolik u praksi".

Lievevrouw će kroz vlastite projekte objasniti nove pristupe zaštiti spomenika i spomeničkih cjelina, prvenstveno UNESCO-v koncept Povijesnog urbanog krajolika, koji je prije nekoliko godina korjenito redefinirao pristup baštini. Predavanje na engleskom jeziku održat će se u subotu 23. siječnja 2016. s početkom u 18 sati u Lazaretima.

Komentiraj članak

Komentari