CRNA KRONIKA

PALI SA 13 KG MARIHUANE Crni tjedan na cestama, zabilježeno 19 prometnih nesreća

Ulaznoj graničnoj kontroli na MCGP Nova Sela jučer, 15. siječnja, oko 10.30 sati, pristupilo je osobno vozilo albanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 27-godišnjak, a s kojim su se u vozilu nalazile još dvije muške osobe u dobi od 23 i 26 godina, svi državljani Albanije.

Temeljitom graničnom kontrolom policijskih službenika Postaje granične policije Metković u suradnji s djelatnicima carine, posumnjalo se na krijumčarenje te je zatražen nalog za pretragu vozila. Pretragom je u posebno izrađenom bunkeru u unutrašnjosti vozila pronađen 21 paket s ukupno 12 kg i 700 g marihuane.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja trojica albanskih državljana su uz kaznenu prijavu, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

- Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje  Ston 39-godišnjakinja je osumnjičena za lažno prijavljivanje kaznenog djela.

Sumnjiči se da je krajem studenog prošle godine lažno prijavila da joj je iz nezaključanog vozila, koje je bilo parkirano na trajektu koje plovi na relaciji Mljet-Dubrovnik, otuđen mobilni uređaj i novčanik s osobnim dokumentima, bankovnim karticama i manjim novčanim iznosom.

Policija protiv osumnjičene podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 19 prometnih nesreća. Radi s o 15 prometnih nesreća s materijalnom štetom i četiri s ozlijeđenim osobama u kojima je šest osoba lakše ozlijeđeno.

Najveći broj prometnih nesreća dogodio se 11. i 12. siječnja kada je zabilježeno 18 prometnih nesreća od kojih je 15 bilo s materijalnom štetom i tri s ozlijeđenim osobama u kojima je pet osoba zadobilo lakše tjelesne ozlijede.  

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 367 represivnih mjera od čega izdvajamo 188 mjera poduzetih zbog prekoračenja brzine, 53 mjere poduzete zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i 10 mjera poduzetih prema vozačima koji su vozilom upravljali pod utjecajem alkohola. 

Komentiraj članak

Komentari