PO NALOGU USKOKA

PALA CRVENA BARUNICA: Uhićena rastrošna županica Lovrić Merzel!

Sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel uhićena je po nalogu Uskoka, a sinoć je izvršena i pretraga njene obiteljske kuće. Tijekom srijede Lovrić Merzel bi trebala biti privedena u Uskok i dati iskaz.

Službenici PNUSKOK-a su u noći s utorka na srijedu iz obiteljske kuće u sisačkoj Ulici Drage Radovića izveli uhićenu sisačko-moslavačku županicu Marinu Lovrić Merzel nakon što su čak šest sati, u nazočnosti svjedoka, pretraživali kuću iz koje su ponijeli i nekoliko kutija dokumenata. Pretrazi i uhićenju bio je nazočan i sisački odvjetnik Dragan Crnković.

Uskok već mjesec dana provodi detaljnu istragu protiv županice Lovrić Merzel na temelju podnesene kaznene prijave Policijske uprave sisačko-moslavačke. Iz kaznene prijave proizlazi osnovana sumnja da je županica u vrijeme svoja tri mandata počinila više kaznenih djela kojima je oštetila Županiju.

Iako zasad nema službenih informacija, pretpostavlja se da je Lovrić Merzel uhićena zbog trošenja državnog novca za vlastite potrebe. No razlog bi mogao biti i u sumnjivoj prodaji firme Ceste Sisak velikogoričkom tajkunu Željku Žužiću, kao i sumnjiva kupnje zgrade za Hitnu medicinsku pomoć u centru Siska o čemu je Index još ranije pisao.

Podsjećamo, kumu ministra financija Slavka Linića istražitelji Uskoka terete da je svoje rođendane i rođendane članova obitelji, kao i druge privatne domjenke, organizirala u ugostiteljskom objektu Hrvatskih šuma u Sisku te županiju oštetila za 182.000 kuna, a Hrvatske šume za 9.600 kuna. U istom je objektu organizirala i svadbu na kojoj su bili i Milanović i Linić i ostali visokopozicionirani SDP-ovci.

Komentiraj članak

Komentari