STRAVIČNI UVJETI

PAKAO NA ZEMLJI Ovo je jedan od najgorih zatvora od čijih prizora se ledi krv u žilama

Gradske vlasti New Yorka odlučile su zatvoriti ozloglašeni zatvor Rikers te ga zamijeniti s četiri manja koja će biti modernija i humanija. Spomenuti zatvorski kompleks, jedan od najvećih na svijetu, trebalo je biti zatvoren do 2026. godine, a jedan je od najozloglašenijih zatvora zbog nasilja i zapuštenih uvjeta.

Ovaj kompleks biće zamijenjen s četiri manja zatvora koji će biti locirana bliže glavnim njujorškim sudnicama, piše 100 posto.

Pakleno iskustvoJedna bivša zatvorenica, 57-godišnja odvjetnica iz New Yorka  koja je uhićena zbog krađe, nikada neće zaboraviti pakao koji je prošla u tom zatvoru.

"Diplomirala sam na fakultetu na smjeru za kazneno pravo. Godinama sam bila odvjetnica, dok nisam ukrala novac od poslodavca. Tek sam rodila kćer i bila sam u strahovitoj financijskoj krizi. Izbrisala sam broj računa za uplatu i upisala broj svog računa", opisuje bivša zatvorenica što je napravila. Uhićena je tijekom vožnje, dok je čekala na semaforu dok se uz nju vozila njezina malena kćer. 

"Kćer mi je vrištala i plakala. Vezali su me lisicama za klupu, pa sam je mogla pridržavati samo jednom rukom", prisjeća se tog iskustva. Druge zatvorenice su brzo saznale da je odvjetnica i pomislile su da je doušnica pa ju je jedna grupa seksualno napastvovala pod tušem.

Smjestili ju na psihijatriju"Pretpostavljam da su me htjele naučiti pameti", priča 57-godišnjakinja, koja je svaki put kad je izlazila na sud molila da je samo ne vraćaju u zatvor.

"Rekla sam im da ću se ubiti ako me vrate pa su me smjestili na psihijatrijski dio, koji je bio još gori. Bilo je kao u kazalištu, ja i još 60 žena. Kretanje ti je ograničeno i nema nikakve privatnosti. Otiđeš na wc, a pored tebe netko sjedi na školjci. Sigurnost je minimalna, a okružena si ubojicama i zlostavljačima djece", opisuje odvjetnica svoje stravično iskustvo iz zatvora, nakon što je uhićena 2006. oslobođena je 2014. godine. 

Komentiraj članak

Komentari