Bila popularna devedestih

Ovo su trenutno najpopularnija imena koja se davaju bebama

Uskoro će se znati koja su imena bila najpopularnija ove godine, no prema anketama provedenim među novopečenim roditeljima, već se primjećuje da se neka imena spominju češće od drugih.

Najčešće su to imena koja su bila popularna devedesetih godina. Roditelji kažu kako im se najviše sviđaju imena Danijel, Samuel, Luka, Ema i Hana, piše Index.

Ured za statistiku Velike Britanije otkriva da izumiru imena koja su se ženskoj djeci često davala šezdesetih godina prošlog stoljeća poput Diana, dok je tada popularno muško ime David i dalje među omiljenijima.

 

Popularnosti nekih imena pridonijelo je Svjetsko nogometno prvenstvo pa su neki Englezi djecu odlučili nazvati Harry u čast kapetanu reprezentacije svoje zemlje.

Prema anketi portala Mumsnet, deset posto roditelja je izjavilo da za imena djece inspiraciju pronalazi u Bibliji, što objašnjava zašto su Danijel, Samuel i David popularni.

Čak 15 posto roditelja priznalo je da žali zbog vlastitog izbora: 30 posto ispitanika jer je ime preučestalo, 15 posto jer ga djeca teško slovkaju, a deset posto jer im se ime nikad nije sviđalo i loše se osjećaju kad ga koriste.

Komentiraj članak

Komentari