Zanimljivosti

Ovo su plaže i uvale u Hrvatskoj čija će vas priroda očarati i sakriti od velikih gužvi i znatiželjnih pogleda!

Odabrali smo za 7 prekrasnih uvala i plaža koje naš Jadran čine posebnim. Na ovim mjestima ćete naći svoj spokoj i mir. Možete biti sigurni da ovdje nećete naći velike gužve i kako ćete vi i vaša obitelj uživati u pravom ODMORU.

Plaža Porat je jedna od najljepših pješčanih plaža otoka Biševa. Skrivena je ispod hridi na zapadnoj strani otoka Biševa i nepovezana s civilizacijom. Na otoku Biševu nalazi se 26 morskih špilja koje se mogu obići brodom, a jedna od njih je iMedvidina špilja koja je proglašena zaštićenim spomenikom prirode zbog svoje iznimne ljepote. No najveća atrakcija i izletište za mnoge turiste diljem svijeta je Modra špilja u uvali Baluni. Plaža Porat  idealna je za obitelj s malom djecom radi razine mora koja je više od 20 m plitka. U blizini plaže se nalazi kafić irestoran gdje se možete osvježiti i nahraniti, ali i unajmiti ležaljke za cijeli dan. Ako vam je potreban hlad da se sakrijete od žarkog sunca odmah uz plažu Porat se nalazi borova šuma

Porat_Bay,_Bisevo_Island,_Croatia

Lubenice su malo povjesno mjesto na otoku Cresu, na vrhu litice koju krasi srednjevjekovna utvrda. Osim utvrde tamo možete naći dvije konobe u kojima se možete okrijepiti. Podno brda nalazi se jedna od najljepših plaža na otoku Cresu, a do nje možete doći samo “kozjom” stazom ili barkom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Plaža Pasjača se nalazi u Konavlima točnije u malom mjestu Popovići, u Rivijeri Dubrovnik. Pasjača je predivna skrivena plaža koja se smjestila podno strmih konavoskih stijena. Do plaže Pasjača možete doći jedino spuštajući se niz duge i vrlo strme stepenice koje su usječene u stijenu, čak 250 m visinske razlike. Već dok se spuštate prema plaži imate osjećaj da vas dolje čeka nešto prekrasno i božanstveno. Neopisiv doživljaj se samo spuštati se niz stepenice koje vode do plaže. Plaža Pasjača je idealna za mlade parove, romantičare i one koji žele uživati u privatnosti. Šljunak na plaži je fin, a more kristalne boje. Na ovoj plaži rijetko i možemo reći skoro nikad nema gužve jer je put poprilično nepristupačan, a svojom lokacijom ne pogoduje ni onim s brodicama koji bi se željeli tu usidriti.

beach Pasjaca

Otočić Proizd bio je Plaža godine 2007. prema izboru Hrvatske turističke zajednice, a britanski Daily Telegraf uvrstio ga je među pet najljepših plaža na Jadranu. Proizd ima stjenovitu i šljunčanu obalu, ali sjeverna strana oduzima dah. Tu se nalaze Bili boci – plaže od bijelih stijena koje uranjaju u more tirkizne boje. Uz pristanište na Proizdu smješten je mali restoran, a do plaže Bili boci vode uređene šumske staze.

Proizd

U uvali Zaraće samo nekoliko kilometara od grada Hvara naći ćete savršenu prirodi, čisto more i mir za kojim sigurno žudite na godišnjem odmoru. Ova uvala će vas ostaviti bez daha. Ako ste na otoku Hvaru obavezno morate posjetiti ovo posebno mjesto.

1302956757

Duba Pelješka je jedno od najljepših i najmanjih mjesta na Pelješcu. Mjesto se nalazi u podnožju planine Sveti Ilija. Plaža u ovoj simpatičnoj uvali će vam podariti mir i čistu prirodu. Pogled s plaže se pruža na prekrasni Jadran i otok Hvar. Mjesto je dosta izolirano i ako tražite odmor sa što manje ljudi oko sebe ovo je pravo mjesto za vas.

21939__duba_peljeska__585

Plaža Nugal još je jedna od plaža iz Makarske rivijere. Jedinstvene prirodne ljepote pravi je odabir za one koji uživaju unaturističkom turizmu. Ova poznata nudistička plaža na Makarskoj rivijeri  nalazi se u blizini Tućepa. Do prelijepe šljunčane plaže Nugal, koja se smjestila u podnožju velikih litica, doći čete spuštajući se kroz očaravajuću bujnu šumu – Park Osejava koji se pruža u dužinu od 3 km od Makarske prema Tučepima. Plaža Nugal je raj za naturiste jer im pruža privatnost, te mogu uživati u miru i tišini te se skriveni prepuštaju blagodatima ljeta i uživanju u čistom moru. Sa sobom na plažu ponesite sve potrebne rekvizite, kao hranu i piće, jer u blizini nema trgovina, restorana i slično.

1280px-Nugal_beach_MakarskaTucepi

Komentiraj članak

Komentari